Stávkovala a dostala důtku. Mladá studentka si postěžovala na učitelku

29.06.2019 12:55

Školní rok skončil a jak žáci a studenti, tak učitelé si budou moct užít zasloužené prázdniny. Mluvčí studentské kampaně Fridays For Future Česká republika Anně Mezgerové však začátek prázdnin tak trochu zkalila skutečnost, že dostala třídní důtku za neomluvenou účast ve vyučování. Za dny, kdy se místo svému sebevzdělávání věnovala demonstracím.

Stávkovala a dostala důtku. Mladá studentka si postěžovala na učitelku
Foto: Archiv
Popisek: Země

Mluvčí studentské kampaně Fridays For Future Česká republika Anna Mezgerová spolu s mnoha svými vrstevníky o některých pátcích demonstrovala za lepší klima. Mladí lidé, kteří se nechali inspirovat švédskou šestnáctiletou studentkou Gretou Thunbergovou, se i českým politikům rozhodli sdělit, že by se měli lépe starat o planetu, protože jinou Zemi k dispozici nemáme.

Někteří politici své mladé spoluobčany v těchto aktivitách podpořili, jiní vyjádřili názor, že by mladí lidé měli raději studovat. Mezi velké kritiky Grety Thunbergové a pátečních demonstrací za lepší klima patří poslanec Václav Klaus, zakladatel hnutí Trikolóra.

„Chceme hájit konzervativní hodnoty a zdravý rozum. Například si nemyslíme, že savci mají 27 pohlaví podle toho, jak se cítí, a že máme takové bludy učit děti ve školách. Nemyslíme si, že evropskou potažmo světovou průmyslovou politiku má určovat šestnáctiletá puberťačka ze Švédska s nějakými diagnostikovanými psychickými poruchami,“ poznamenal Klaus v narážce na Thunbergovou, když své nové hnutí představoval.

S jistým nepochopením za účast na demonstracích za lepší životní prostředí se setkala také Anna Mezgerová, mluvčí studentské kampaně Fridays For Future Česká republika. Za neomluvené hodiny, během kterých místo sebevzdělávání demonstrovala, dostala třídní důtku. Upozornila na to obecně prospěšná společnost EDUin, která se věnuje právě oblasti vzdělání.

Na sociální síti Facebook se organizace zeptala, co si o přístupu školy myslí lidé. A ukázalo se, že i v této otázce je společnost rozdělená. Ve více než 350 příspěvcích bylo znát, že někteří lidé považují akce studentů za příliš povrchní a nepatřičné. Druhá část společnosti však mladé lidi v boji za lepší životní prostředí podporuje a jednoznačně se staví na stranu Mezgerové, která prý umí skvěle mluvit.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…