Štefec: Kulhánek plní vlhké sny Langšádlové a Pekarové. Jinak je šašek

22.04.2021 8:56

Česká republika má pověst největších šašků evropské politiky. A sebevědomý nástup Jakuba Kulhánka na ruského velvyslance po pár minutách v úřadě prý tomuto šaškovi přidal další rolničku ostudy. Tak to vidí zkušený bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec.

Štefec: Kulhánek plní vlhké sny Langšádlové a Pekarové. Jinak je šašek
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval Jakuba Kulhánka ministrem a pověřil ho řízením Ministerstva zahraničních věcí

„Ruská federace má čas do čtvrtka do 12.00, aby umožnila návrat všech vyhoštěných českých diplomatů,“ oznámil nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

A dodal, že „pokud se naši diplomaté nebudou moci vrátit do Moskvy, hned zítra dopoledne rozhodnu o snížení počtu pracovníků na ambasádě Ruské federace v Praze, aby odpovídal současnému stavu na českém velvyslanectví“.

„Slova, kterými se ministr neexistujících zahraničních věcí ČR Kulhánek stal kandidátem na idiota roku,“ zhodnotil jeho ultimatum bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec, který sám na ministerstvu působil.

Na šaškovskou čepici největšího kašpara evropské politiky, za kterého je ČR všeobecně považována, tak prý Kulhánkovou zásluhou přibyla další rolnička.

Aby se v podstatě neexistující stát snažil ultimativně a arogantním tónem diktovat jaderné velmoci, to je mezinárodně politický ekvivalent štěkotu ratlíka za plotem na medvěda z tajgy.

„Myslím, že panu Kulhánkovi se za poťouchlého povzbuzování našich „západních spojenců“ právě definitivně podařilo zpřetrhat diplomatické vztahy s Ruskou federací,“ obává se Štefec. Praktické dopady budou jen namátkou: Zvýšená nezaměstnanost v Kunovicích a dalších místech, kde vlastní firmy ruští vlastníci. Nebo přiblížení definitivního konce české jaderné energetiky.

„Možná pan Kulhánek svými naprosto iracionálními a doslova pitomými amatérskými kroky splní vlhké sny dam Langšádlové a Pekarové a dosáhne definitivního uzavření nejen pro ČR velmi významné ruské ambasády v Praze, ale i té dnes už pro Rusko naprosto bezvýznamné české ambasádičky v Moskvě,“ přemítá analytik na Facebooku. Všichni kromě zmíněné dvojky TOP 09 na to ale doplatí.

Janu Hamáčkovi, který pana Kulhánka do ministerské sesle posadil, pak Štefec připomíná kreslený vtip, který o něm viděl. Vladimír Putin se v něm předsedy ČSSD ptá, zda má kotel na plyn. Když Hamáček přikývne, ruský prezident mu se smíchem poradí, že jej může vyhodit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…