Štěpán Kotrba a šokující uprchlické informace z Německa. Předneseno v Českém rozhlase

24.03.2016 9:52

Publicista Štěpán Kotrba se ve svém komentáři na Českém rozhlase Plus vyjádřil k migrační krizi a jejímu současnému řešení. „Namísto toho, aby země EU zrušily Ženevskou konvenci o uprchlících a zajistily ostrahu hranic armádou, dohodly se s Tureckem na vracení nelegálních migrantů z Řecka zpět do Turecka a jejich výměně za zdánlivě legální z tureckých táborů,“ poznamenává.

Štěpán Kotrba a šokující uprchlické informace z Německa. Předneseno v Českém rozhlase
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Anketa

Chcete po včerejším projevu Andreje Babiše na téma Čapího hnízda tohoto politika za premiéra?

71%
29%
hlasovalo: 13481 lidí

Podle něj tato dohoda stejně odporuje Ženevské konvenci o uprchlících. Všímá si následně slov rakouského kancléře Wernera Faymanna, který uvedl, že rozdělování běženců po Evropské unii nefunguje, i premiéra Bohuslava Sobotky, že běženci před převzetím z Řecka a Itálie budou prověřováni. 

„V Bádensku-Württembersku procházeli ještě v roce 2006 muslimští přistěhovalci z 57 států, které patří do islámské konference, hodnotovým testem. Po vyplnění a podepsání se test archivoval. Nepravdivé informace by mohly o několik let později vést až ke ztrátě státní příslušnosti. Státní úředníci se žadatelů například ptali, co by dělali, kdyby jejich plnoletý syn řekl, že je homosexuál a chtěl by žít s jiným mužem. Další otázka zněla: Jak se cítíte při kritice vašeho náboženství? Považujete to za přípustné?“ konstatuje Kotrba. 

Původní text ZDE.

Otázky však prý nebyly touhou po multikulturním soužití. „Předpokládaly kulturní a náboženskou asimilaci, nutnou k bezkonfliktnímu začlenění do německé společnosti,“ uvádí s tím, že dnes se již němečtí policisté neptají na nic. Netuší podle něj ani to, kam se podělo více než sto tisíc migrantů. 

Kotrba následně zmiňuje slova regionálního lídra CDU a člena sněmu Šlesvicka-Holštýnska Daniela Günthera. „Stále více a více jídelen, škol a školek odstraňuje ze svých nabídek vepřové maso, aby vyšly vstříc náboženským zvykům,“ uvedl Günther.

„Tamní CDU vyzvala státní správu, aby zajistila, že vepřové maso ‚zůstane součástí potravin nabízených ve veřejných jídelnách, stejně tak jako ve školách a školkách‘,“ poznamenává Kotrba. 

„Prase se stalo politickým symbolem, novým znakem Západu, konstatuje se tento víkend v příloze Tageszeitung. Nevím, jestli to berlínský levicový deník myslí smutně, nebo nadšeně,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…