Sto tisíc měsíčně od vlastní nemocnice. Server rozkryl další obchody ministra Arenbergera

13.05.2021 22:18

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v posledním majetkovém přiznání oznámil násobně větší majetek a příjmy, než udával dřív. Část opozice chce o Arenbergerově majetku jednat na sněmovním plénu. Nyní Seznam Zprávy přicházejí s novým zjištěním, a sice že vydělával miliony na tom, že pronajímal svoji nemovitost nemocnici na Vinohradech, kterou sám řídil.

Sto tisíc měsíčně od vlastní nemocnice. Server rozkryl další obchody ministra Arenbergera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

Arenberger pronajal Fakultní nemocnici Královské Vinohrady budovu bývalého státního statku v obci Netřeba na Mělnicku v roce 2013. Televize Seznam a Seznam Zprávy si informaci o sídle archivu potvrdily z registru smluv.

Ředitelem nemocnice se Arenberger stal v roce 2019, na dotaz redakce ve čtvrtek pronájem budovy potvrdil. Prostřednictvím tiskového oddělení ministerstva uvedl, že v předchozích pěti letech účtoval nemocnici měsíčně za pronájem 79,16 koruny za metr čtvereční.

Původní zdroj ZDE.

Z údajů o pronájmu podle serveru vyplývá, že za posledních pět let si ministr Arenberger od nemocnice na nájemném přišel na přibližně šest milionů korun. Jakou částku mu nemocnice vyplácela v letech 2013 až 2016, není jasné.

Současný šéf resortu zdravotnictví Arenberger tvrdí, že od 7. dubna, kdy se stal ministrem zdravotnictví, nájemné činí symbolickou korunu měsíčně. Smlouva, kterou měl s nemocnicí, je podle něj ale z právního hlediska v pořádku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…