Stopka Čechům na Slovensko měla hořkou předehru. Vynechali Babiše. A hodlají sledovat i vaše mobily

15.09.2020 11:03

Negativní test na koronavirus ne starší než tři dny, nebo nástup do pětidenní karantény a následně podstoupení testu. To čeká od pátku ty, co se z Česka vydají na Slovensko. Tamní ústřední krizový štáb totiž zařadil naši zemi mezi rizikové. Výjimku budou mít pendleři do 30 kilometrů od nejbližšího hraničního přechodu, studenti, pedagogové, výzkumníci, zdravotníci, zemědělci, sociální pracovníci, pracovníci v kritické infrastruktuře a někteří sportovci a umělci.

Stopka Čechům na Slovensko měla hořkou předehru. Vynechali Babiše. A hodlají sledovat i vaše mobily
Foto: Screen Youtube
Popisek: Igor Matovič, nový předseda slovenské vlády, v roce 2015

Anketa

Mělo by Česko stavět další bloky jaderných elektráren?

89%
11%
hlasovalo: 8771 lidí
Slovenský premiér Igor Matovič ovšem na pondělní tiskové konferenci přiznal, že se takto zásadní rozhodnutí vymklo kontrole. Sám podle vlastních slov plánoval oznámit skutečnost nejprve Andreji Babišovi. K tomu však nedošlo. Ještě během zasedání tamního Ústředního krizového štábu totiž jeden ze členů informoval o aktuální situaci prostřednictvím sociální sítě.

„Někomu bychom měli na těchto jednáních, a mluvím výhradně o dění během Ústředního krizového štábu, jako malému děcku vzít mobil a zamknout ho do skříně někde na chodbě," uvedl slovenský premiér doslova.

Výše uvedená opatření se podle slovenské vlády budou kontrolovat prostřednictvím náhodných kontrol i během takzvaného trackování (sledování) mobilních telefonů.

Dodejme, že na Slovensku za pondělí přibylo 188 nakažených, přičemž tamní laboratoře otestovaly na 4.323 vzorků. Podle Pravdy.sk se vyléčilo 85 pacientů a první pracovní den nedošlo k úmrtí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…