Strach na prokuratuře: Přijde Rampula a vše zamete

21.02.2012 7:41

Pražský vrchní žalobce Vlastimil Rampula se vrací do funkce. Dle rozhodnutí soudu. Příchod staronového šéfa vrchního státního zastupitelství však přináší do tváří zaměstnanců úřadu kyselé úsměvy. Bojí se, že Rampula zahodí a zablokuje jejich práci a že jim veřejnost znovu přestane důvěřovat.

Strach na prokuratuře: Přijde Rampula a vše zamete
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

I proto se chtějí zaměstnanci vrchního zastupitelství i ministerstvo spravedlnosti pokusit Rampolu z úřadu vyhodit napodruhé. Úředník, kolem kterého se točí řada korupčních případů, je svými staronovými podřízenými podezříván, že místo aby korupci vyšetřoval, tak ji zahlazuje. K těmto domněnkám však neexistují důkazy.

Co se však ministerstvo spravedlnosti prokázat pokusí, je podíl Vlastimila Rampuly na průtazích v případě privatizace Mostecké uhelné společnosti, kde jde Česku i o miliardové odškodné. Ministr Jiří Pospíšil (ODS) už nedávno podal na Rampulu kárnou žalobu.

Stínový ministr spravedlnosti Jiří Dienstbier (ČSSD) návrat žalobce považuje za promyšlený komplot, kvůli němuž skončí zásadní korupční kauzy bez odhalení a potrestání viníků. „Situace je doopravdy velmi vážná a skutečně se v těchto dnech hraje o zachování funkčnosti a důvěryhodnosti naší justice,“ uvedl Jiří Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …