Strana "Bobo": Nejsme fašisté, ani zloději. Jsme silní, tak nás špiní

01.03.2012 13:13

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz včera jako první přinesly informaci o anonymním emailu, rozeslaném redakcím všech českých médií, který šíří pomluvy o straně Suverenita bývalé europoslankyně Jany Bobošíkové. Ta již včera veškerá obvinění tvrdě odmítla, dnes strana vydala oficiální prohlášení, které má redakce exkluzivně k dispozici.

Strana "Bobo": Nejsme fašisté, ani zloději. Jsme silní, tak nás špiní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Anonym, ovšem zcela bez přiložených důkazů, tvrdí, že si strana rozebrala státní příspěvky za volební výsledek dvo svých kapes a také že strana do svých řad nabírá údajné fašisty i bývalé členy KSČ. Bobošíková se už včera proti všem obviněním tvrdě ohradila a označila je za lživé. Místopředseda strany Václav Musílek nyní vydal oficiální prohlášení, které má naše redakce jako první k dispozici.

Celé prohlášení Suverenity čtěte ZDE

Pisatel, který se podepsal pouze jako „supersuverenita“ namítá, že se Suverenita stává fašizoidní stranou. Prý i proto, že Jana Bobošíková má za svého poradce bývalého předsedu Akce D.O.ST. Ladislava Bátoru. „Pan doktor Bátora jednak není členem naší strany, hlavně to ale není žádný fašista,“ uvedla k tomu pro ParlamentníListy.cz včera Bobošíková. Doktor Bátora navíc prý není ani jejím poradcem.

Zisky z voleb si prý rozebrali mezi sebe

Další a závažnější obvinění je údajná zpronevěra stáních peněz, které získaly dnes už některé bývalé strany spolupracovníků Jany Bobošíkové, Jana Volfová a Petr Hannig. Prý si miliony, které obdržely za volby, přivlastnili pro soukromé účely.

"Uvedené osoby se dohodly, že zisk z voleb (platby od státu za voličské hlasy) si individuálně rozdělí na třetiny, a použijí ho pro osobní spotřebu. Pro každého z nich to je asi 12 miliónů Kč jednorázově za volby, a po 4 miliónech Kč za hlasy v každém roce v následujících 4 letech (tedy celkově za 4 roky dalších 16 miliónů Kč pro každého). J. Bobošíková a P. Hannig „nemají problém“, protože jejich politické strany jsou personálně prázdné, a s těmi pár formálními členy – rodinnými příslušníky – se oba jednoduše dohodnou: Použijí část takto získaných peněz pro sebe a své 'členy'," obviňuje anonym. Dlužno však podotknout, že bez jakéhokoliv důkazu.

Místopředseda strany Václav Musílek měl být také údajně nejen členem Komunistické strany Československa, ale dokonce redaktorem redakce marxismu-leninismu a komunistické výchovy Hlavní redakce propagandy Československého rozhlasu. Suverenita je prý také stranou stalinského typu, neboť ji údajně Bobošíková řídí autoritativním způsobem a rozhoduje sama.

Očerňují nás, protože sílíme

V tiskovém prohlášení, které redakci ParlamentníchListů.cz zaslal místopředseda Suverenity Václav Musílek, se strana důrazně ohrazuje proti všem nařčením.

„Snaha o očerňování politické strany Suverenita – blok Jany Bobošíkové (SBB) je pro mě potvrzením, že se stáváme důležitou silou na naší politické scéně. Po útocích na náboženské cítění některých našich členů jsme konfrontováni s anonymem, který staví na otevřených lžích a demagogických tvrzeních,“ píše místopředseda Musílek.

Žádné z uvedených tvrzení nemá podle Musílka nic společného se skutečností. „V lepším případě ji hrubě překrucuje, v horším – a těch je naprostá většina – si prostě vymýšlí. Nemá cenu rozebírat jednotlivá nesmyslná obvinění. Snad stojí za to zmínit, že výsledky hospodaření zmíněných politických subjektů jsou veřejně přístupné v Poslanecké sněmovně a jasně z nich vyplývá, že veškeré prostředky byly použity na standardní politickou činnosti a nikdy nesloužily k osobnímu obohaceni kohokoli,“ namítá důrazně.

V KSČ jsem nikdy nebyl a v propagandě jsem také nepracoval

„SBB je řádně registrovanou politickou stranou se stanovami, které jsou zcela v souladu se zákonem o politických stranách a hnutích. Za sebe musím konstatovat, že jsem nikdy nebyl členem KSČ, nikdy jsem nebyl redaktorem zmíněné rozhlasové redakce, nikdy jsem nebyl vyhozen z ODS, ale odešel jsem z vlastního rozhodnutí atd. Podobné kategorické ne mohou zcela jistě přidat ostatní jmenovaní v tomto pamfletu. Nechám na nich, zda chtějí v tomto směru vyvíjet aktivitu, či se více tímto pomlouvačným anonymem nezabývat a věnovat se důležitějším věcem ku prospěchu našich voličů a všech poctivých obyvatel České republiky,“ doplňuje Václav Musílek v tiskovém sdělení.

Předsedkyně strany Jana Bobošíková včera v reakci pro ParlamentníListy.cz anonym označila za snůšku lží, nesmyslů a záměrně překroucených polopravd.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…