Strana zelených si zvolí předsedu. Liška se utká s Bursíkem

24.11.2012 6:18

Strana zelených volí nového předsedu. Funkci obhajuje Ondřej Liška. Utká se s ním Martin Bursík, který na základě výsledků voleb v roce 2006 přivedl zelené do sněmovny a do vlády premiéra a tehdejšího šéfa ODS Mirka Topolánka. Sjezd začal v pátek a pokračuje do neděle. Informuje ČTK.

Strana zelených si zvolí předsedu. Liška se utká s Bursíkem
Foto: hns
Popisek: Pavel Liška, fotokoláž

Bursík chce v případě zvolení podle svých slov navázat na úspěch ve sněmovních volbách v roce 2006, což se podle něj Liškovi nepodařilo, a modernizovat ekologická témata. Chce být pojistkou proti radikálnímu křídlu ve straně, které by mohlo napomáhat sociálnědemokratické vládní spolupráci s komunisty.

Bursík nás opustil, když nám bylo nejhůř

Liška Bursíkovi vytýká, že se stáhnul z čela strany v době, kdy zelení po ztrátě voličské přízně přišli o státní dotaci a zápasili s finančními problémy. Uvádí, že se za jeho vedení podařilo stranu finančně stabilizovat.

Zelení vypadli z nejvyšší politiky po sněmovních volbách v roce 2010, kdy nepřekročili pětiprocentní hranici, a nedostali se tak do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…