Středočeský kraj bude společně s Nadací rozvoje občanské společnosti pomáhat zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání

24.07.2021 10:36 | Bleskově

Téměř 30 milionů korun bude v následujících pěti letech investováno do odborných škol ve Středočeském kraji díky projektu zaměřenému na zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů. Projekt, jehož nositelem je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), je finančně podpořen dánskou nadací The Velux Foundations.

Středočeský kraj bude společně s Nadací rozvoje občanské společnosti pomáhat zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání
Foto: archiv redakce
Popisek: Škola, ilustrační foto

„Středočeský kraj svůj zájem na realizaci projektu dnes stvrdil podepsáním Memoranda o spolupráci s NROS a podílet se na něm bude cca 1,6 milionem korun,“ informoval kolega hejtmanky Peckové radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.
 
 
Projekt zaměřený na podporu odborného školství bude realizovat Nadace rozvoje občanské společnosti ve spolupráci se SOŠ a SOU, Kladno, náměstí E. Beneše 2353 v následujících pěti letech. 
 

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
„Reagovat bude na takové problémy odborného školství, jako jsou malý zájem o odborné vzdělávání, nízká motivace žáků k proaktivnímu přístupu k jejich vlastnímu vzdělání, nevhodně volené obory, vyšší míra nedokončení studia, různá úroveň kvality praxí a kariérního poradenství, anebo nedostatek či zastaralost didaktických a výukových materiálů,” dodává radní Vácha. 
 
Upřesnil také, že nadace bude poskytovat speciální granty, díky nimž budou moci studenti dosáhnout například na speciální kurzy, a tím zvýšit do budoucna svoji uplatnitelnost na trhu práce. Učitelé pak budou moci modernizovat výuku.
 
„Investice do vzdělání mladé generace, budoucích aktivních a pracujících občanů, považuji za nesmírně významné. Věřím, že NROS může tímto pilotním projektem pomoci nastartovat potřebné změny v oblasti vyrovnání příležitostí na kvalitní vzdělání. Podpoře cílové skupiny dětí a mládeže se věnujeme desítky let. Tento projekt nás těší o to více, že přichází v době, kdy je téma nezbytnosti změn ve školství obecně velmi aktuální a je tedy šance i vůle více stran něco posunout,“ dodala ředitelka NROS Taťána Plecháčková.
 
  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…