Středula byl na Hradě. Pavel prý odboráře chápe

24.04.2023 18:10 | Ze sítí

Šéf odborů Josef Středula se dnes sešel s prezidentem Petrem Pavlem. Odborářský předák předal hlavě státu postoj odborů k chystaným změnám daní a penzí. Píše o tom server ČT24.

Středula byl na Hradě. Pavel prý odboráře chápe
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Šéf odborových svazů Josef Středula v Partii.

Podle Josefa Středuly bylo setkání velice otevřené. „Z mého pohledu dobré, hutné. Věřím tomu, že takové schůzky budou dále pokračovat,“ uvedl Středula, který sám nejprve chtěl kandidovat v prezidentské volbě, krátce před ní však odstoupil a podpořil Danuši Nerudovou.

Prezident se Středulou probírali mimo jiné i problematiku minimální mzdy. Podle Středuly hlava státu řadu věcí chápe. „Včetně našich postojů. Ale pochopitelně toto není věc, do které vystupuje pan prezident, to jsou věci na úrovni vlády,“ podotkl Středula. 

Oba muži se podle Středulových slov shodli na tom, že situace je vážná. „Formuloval jsem, že komunikace ze strany vlády je opravdu velice nepříjemná, a upozornil na to, že to může vést k eskalaci,“ sdělil Středula.

Středula také přivítal, že zástupce Kanceláře prezidenta republiky se zúčastnit i jednání tripartity. „To je pro mě zajímavá informace,“ sdělil Středula.

Odboráři v březnu vyzvali kabinet, aby začal s politiky všech stran, s odbory a zaměstnavateli diskutovat o „možných úpravách důchodového systému za účelem jeho konsolidace“. Odbory také žádají, aby se kabinet „zdržel strašení a přestal vypouštět balonky“. Vláda podle nich musí přijmout „spravedlivou daňovou reformu“ bez dopadu na seniory, rodiny či chudé. Zrušení superhrubé mzdy považují odboráři za chybu, vládní strany ji podle nich mají napravit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

rozvědčík chápal i důchodce než je zařízl , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetarik123 , 24.04.2023 18:24:48

|  16 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …