Střelba v Německu: 9 mrtvých prý odpravil rasista, který nenávidí menšiny

20.02.2020 9:36

V německém Hanau se včera večer na dvou místech střílelo. Útočník, který při svém činu údajně zastřelil devět lidí a několik dalších zranil, je podle policie mrtvý. V dopise, který policie našla, se přiznal. Informovala o tom ČT24.

Střelba v Německu: 9 mrtvých prý odpravil rasista, který nenávidí menšiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Kromě zřejmě mrtvého útočníka, kterého policie našla v jeho bytě, tam objevila tělo ještě jednoho člověka. Podle všeho jde o pachatelovu matku. Policie se zatím k případu příliš nevyjadřuje. Uvedla pouze to, že ke střelbě došlo kolem 22. hodiny večer v baru v centru města. Z místa činu pak odjelo auto tmavé barvy, a to do dalšího baru. V obou dvou zařízeních, kam lidé chodí kouřit vodní dýmky, zůstali mrtví. Mezi nimi jsou podle serveru Forum24.cz občané kurdského původu.

Policisté pak na základě svědeckých výpovědí vpadli do bytu útočníka. Podle všeho by mělo jít o Němce, jenž vlastnil lovecký lístek. V jeho autě byly mimo jiné náboje, zásobníky a pouzdro na zbraně. 

Motiv činu není jasný, 43letý střelec Tobias R. však vyjadřoval v dopise řadu zmatených názorů, z nichž mnohé mají pravicově radikální povahu. Píše to alespoň německý deník Bild. Zpravodaj ČT v Berlíně Martin Jonáš ve vysílání sdělil, že muž údajně v listu vyzývá k boji proti etnickým menšinám v Německu a také k vyhlazení těch etnických skupin, které podle něj není možné už ze země vykázat. Před několika dny měl muž navíc zveřejnit na YouTube video o tom, že ve Spojených státech existují podzemní vojenská zařízení, kde se zneužívají a zabíjejí děti. 

Podle starosty města Hanau Clause Kaminskyho to byl strašný večer. „Smutné vzpomínky nám na něj zůstanou ještě dlouho,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…