Střet generací: Mladý komunista vyplísnil starého disidenta

09.01.2014 8:01

Člen okresního výboru komunistické strany v Domažlicích Petr Cvalín vyčinil bývalému politickému vězni a disidentovi Mílovi Petrovskému za jeho ostrá slova stran komunistického režimu, který stále tvrdě odsuzuje. Cvalín Petrovskému v jeho tvrzeních oponuje a přesvědčuje jej o tom, že nemá pravdu.

Střet generací: Mladý komunista vyplísnil starého disidenta
Foto: Michal Drabík
Popisek: Míla Petrovský

Bývalý politický vězeň Míla Petrovský stále ostře protestuje proti bývalému režimu i tomu, co volně přešlo do současné doby. Ve svých vyjádřeních si rozhodně nebere servítky. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz například uvedl, že by se lidé měli semknout, pravice by měla zastavit komunisty, kteří prý vlastně vládnou, ačkoli jsou v opozici.

„Tahají za nitky a je jim tam v zákrytu moc dobře. No jak to asi po takzvané sametové revoluci bylo? Měli nejlepší informace, tak jich využili a využívají dodneška. A jejich dětičky také. To jsou ti praví, skuteční estébáci! Celá tahle partaj se měla hned zakázat a byl by pokoj. Ale ono na to není pozdě nikdy! Jenže jsou prolezlí všude, ve vládě, v justici, to je prostě všude ta rudá mafie," uvedl Petrovský.

Celý rozhovor s Mílou Petrovským pro ParlamentníListy.cz si přečtěte ZDE.

Komunisty přirovnal k nacistům. „Když se mohou po světě pronásledovat nacističtí zločinci, proč ne komunisté? Cožpak mrtvoly po nacistech jsou jiné mrtvoly než po komunistech?" ptá se bývalý disident.

Mladý komunista Petrovskému za jeho slova vyčinil

Slova odpůrce minulého režimu ale rozohnila stoupence komunismu a člena KSČM Petra Cvalína, který je výrazně mladší než Petrovský. „Nevím, proč pan Petrovský přisuzuje KSČM události, které se staly v 50. letech v Československu. KSČM má vlastní historii od roku 1990. Jen hodně nenávistný člověk dokáže srovnávat nacisty s komunisty. Pane Petrovský, vy nevíte, že nebýt Sovětského svazu, tak by druhá světová válka nebyla vyhrána?" ptá se Cvalín ve své reakci.

Celé vyjádření Petra Cvalína čtěte ZDE.

Podle komunisty byly i za minulého režimu jak pozitivní, tak negativní věci. Ale pozitiva jednoznačně převažovala, jak je přesvědčen. Od doby, co vládne pravice, šla prý ekonomika „do háje". Zatímco před rokem 1989 prý nežili lidé na podpoře a nemuseli se bát, že nebude na jídlo, dnes takoví lidé podle Cvalína existují.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

„Proč ve společnosti šíříte brutální nenávist? Smiřte se s tím, že Ministerstvo vnitra v první polovině devadesátých let schválilo stanovy i název KSČM a uznalo ji jako demokratickou politickou stranu. Přeci demokrat nebude zakazovat demokratické strany," uzavírá komunista svou reakci na Petrovského rozhovor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…