Stropnický, Mládek a Huml chtějí změnit místo

18.02.2016 8:00

Známý sociálnědemokratický poslanec Stanislav Huml bude na podzim s největší pravděpodobností kandidovat na post senátora, stejně jako jeho stranický kolega, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek nebo jako ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Informoval o tom server Novinky.cz. Ten v této souvislosti oslovil také politologa Jana Bureše.

Stropnický, Mládek a Huml chtějí změnit místo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Huml

Podle něj důvod, proč se poslanci chtějí usadit v Senátu, tkví hlavně v délce senátorského mandátu. Na rozdíl od čtyřletého, který poslancům vyprší už příští rok, je šestiletý. „Vidím v tom snahu prodloužit si pobyt v politice. Pojistit si funkci. Pokud bude poslanec zvolen do Senátu, má šest let jistou pozici,“ řekl Právu Bureš.

Celý text je ZDE

Huml je proti přijímání uprchlíků

Huml vešel do obecného povědomí tím, že coby dopravní policista se v médiích často vyjadřoval k dopravní problematice. Do Sněmovny byl zvolen v roce 2010 za Věci veřejné a do klubu ČSSD přešel v roce 2012. Je znám např. ostře odmítavým názorem na přijímání uprchlíků a oceňuje v tom Miloše Zemana, se kterým vede předseda ČSSD Bohuslav Sobotka spory.

Do Senátu má kandidovat ve Středočeském kraji. „Ještě vám nic nepovím, teprve probíhají primárky,“ nechtěl prozrazovat víc. Podle informací Práva však jeho jméno již schválilo, byť těsně, předsednictvo strany.

Mládek chce ukončit „kralování“ ODS senátorskému obvodu

Do Senátu prý bude kandidovat i ministr a poslanec Mládek, který zase volby bere jako referendum občanů, zda svou práci dělá dobře. Pokud neuspěje, zváží prý odchod z vlády. Jestliže se mu však senátorské křeslo obsadit podaří, v dolní komoře místo něj usedne ředitel hřebčince v Písku Karel Kratochvíle (ČSSD).

„Vyslyšel jsem výzvu vedení ČSSD, které chce postavit kandidáta, který bude mít šanci získat mandát v obvodě obsazeném od počátku Senátu zástupcem ODS,“ vysvětlil Mládek.

Za Humla by mezi poslance přišel bývalý místostarosta Čáslavi Jiří Havlíček (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…