Stropnický bude natáčet seriál. Ale jen o víkendech

04.04.2014 9:34

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) bude pokračovat v natáčení seriálu Kriminálka Anděl. Deník Právo píše, že například Miroslav Kalousek (TOP 09) na to reagoval slovy: „Čím více času stráví natáčením, tím lépe pro ministerstvo.“ Stropnický uvedl, že nechtěl ohrozit projekt za miliony korun a natáčet bude prý výhradně ve svém volném čase.

Stropnický bude natáčet seriál. Ale jen o víkendech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) si odskočí natáčet kriminálku. „Nemůžu ohrozit práci desítek lidí za miliony korun, která byla plánovaná v době, kdy nikdo nemohl tušit, co budu dělat. Moje příběhová linka se musí nějak vyvést a ukončit. K tomu je potřeba několik málo dnů natáčení,“ řekl Právu Stropnický. Potvrdil tak, že skutečně hodlá natáčet novou sérii Kriminálky Anděl, kde hraje hlavní postavu vyšetřovatele, majora Ivana Tomečka.

Již dříve se v tisku spekulovalo, že by se Tomeček mohl dočkat povýšení a tím by se elegantně zdůvodnilo, proč už se neúčastní vyšetřování.

Zatím však podle deníku Právo Stropnického pokračování v herecké práci budí rozpaky. Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) však jeho případnou nepřítomnost v resortu obrany vítá. „Jsem dlouholetým zastáncem myšlenky, že člověk má dělat to, co umí. Čím více bude pan ministr Stropnický trávit svůj čas natáčením seriálů a čím méně mu toho času zbude pro Ministerstvo obrany, tím lépe pro Armádu České republiky i diváky Kriminálky Anděl,“ cituje Právo Kalouska.

Když bude hrát dobře, vážnost vlády nesníží

Ozývají se prý i hlasy, že jde v tomto případě i o vážnost úřadu. A jiní zase poukazují na to, že ve funkci ministra a poslance mu mnoho času na další aktivity nezbývá. Stropnický ale pro tisk uvedl, že natáčet bude výhradně ve svém volnu o několika nedělích.

Jeroným Tejc (ČSSD), šéf ústavně právního výboru sněmovny, si však nemyslí, že by Stropnický mohl ohrozit vážnost vlády. „Pokud bude hrát dobře, a zatím – jak jsem měl možnost některé díly vidět – Martin Stropnický hrál dobře, tak bych mu to nevyčítal. Tím asi pověst vlády nezhorší,“ uvádí Právo jeho názor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…