Stropnický má ostudu kvůli televizi

21.10.2014 9:06

Ministr obrany Martin Stropnický má v popisu práce vytvářet podmínky českým vojákům. Proto se zdá podivné, když celý národ slyší jeho nezaměnitelný baryton rozčíleně vykládat, že je mu pověst české armády a fungování její mise v Afghánistánu ukradené.

Stropnický má ostudu kvůli televizi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

„Nezlobte se na mě, ale nějaká mezinárodní pověst a rotace Afghánistánu je mi ukradená,“ řekl skutečně Martin Stropnický. Jedná se o repliku jeho postavy policejního plukovníka Tomečka ze seriálu Kriminálka Anděl. V té Stropnický ve své původní profesi herce několik let působil, a dotáčel jej ještě v době, kdy už byl poslancem a chystal se na převzetí ministerského postu.

Slova, vyslovená ministrem obrany, vyvolala pobouření napříč Poslaneckou sněmovnou. „Kriminálku Anděl nesleduji. Poté, co jsem zaznamenal reakce vojáků na poslední epizodu, jsem si ji pustil a jsem v šoku. Pokládám ji za plivanec do tváře všech příslušníků Armády ČR. Je naprosto neuvěřitelné, že se k takové věci propůjčil současný ministr obrany,“ uvedl pro Týden.cz Jan Hamáček, předseda Poslanecké sněmovny, který se v minulosti ve stínovém kabinetu ČSSD věnoval právě rezortu obrany.

Poslankyně ODS Jana Černochová, členka sněmovního výboru pro obranu, považuje za šokující, že by ministrova umělecká bokovka mohla ovlivnit sněmovní hlasování o prodloužení zahraniční mise české armády. „Hrát v seriálu, který vyobrazuje naše vojáky jako bandu chuligánů, patřících spíše do vězení než na misi, mi přijde jako vrchol nevkusu,“ dodává na adresu ministra.

Samotná Armáda ČR, která byla ve zmíněném díle prezentována jako moloch, jehož příslušníci kšeftují s opiem a velitelé se to snaží tutlat, se snaží brát věc s nadhledem, byť upozorňuje, že reálie armádního života byly v seriálu vyobrazeny značně zkresleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…