Stropnický popisoval noční vyjednávání o koalici: Přinesli štrúdl, tak se to protáhlo

11.12.2013 22:52

Zatím si všechny strany koaliční smlouvy notují. Jediné větší rozepře mají prý ohledně zdanění nevýdělečných podnikatelů a jednotnému zdanění manželů. Hosty pořadu Události, komentáře byl poslanec za ANO Martin Stropnický, místopředseda KDU-ČSL Roman Línek a místopředseda ČSSD Milan Chovanec.

Stropnický popisoval noční vyjednávání o koalici: Přinesli štrúdl, tak se to protáhlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

"Jsme hodně daleko. Kromě možnosti zdanění OSVČ," říká člen vyjednávacího týmu za ANO Martin Stropnický. "My bychom toto zdanění zavedli. Je to z výchovného a z hlediska spravedlnosti správné," dodává Chovanec. Podle Stropnického by neměl zákon nikoho penalizovat. "Jde o to rozlišit ty, kteří daň platí, od těch, kteří dlouhodobě vykazují zanedbatelný daňový základ," říká Stropnický s tím, že se to nebude týkat těch, kteří podnikají první rok, ale až ty další roky.



"V tomto směru nejsme od ANO příliš rozdílní. Je důležité ale najít hranici od kdy a za kolik," dodává Línek. "Shodu určitě chceme najít. Tato daň ale nebude mít zásadní vliv na příjmy státu," vysvětluje Chovanec. Na nynější koaliční dohodě, která má přes čtyřicet stran, se musely podle Stropnického všechny strany shodnout a musely ustupovat. "Všichni tři museli ustoupit. Jednání je tak v rámci koncensu, může se tak zdát, že je tam měkčí slovo," dodává Stropnický.

Fotbal a štrúdl

V úterý se jednání stran protáhlo dlouho do večera. "Oni ještě přinesli štrúdl, tak se to trochu protáhlo. Ale na fotbal jsme se nedívali," dodal se smíchem Stropnický. Finální verze koaliční dohody bude veřejnosti představena ve čtvrtek. Zítra bude pokračovat vyjednávání, podle Línka podpoří pracující rodiče. "Abychom podpořili ty, kteří chtějí spořádaně vychovávat děti. A ne ty, kteří tento pro stát významný reprodukční okamžik ignorují," dodal Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…