Student, který vraždil v Mýtě, umístil výbušninu ve škole

07.11.2022 18:52 | Ze sítí

Během víkendu došlo k zásadnímu zvratu ve dvou případech, které mají společného jmenovatele, a to podezřelého. Policie dnes objasnila okolnosti sobotního hrůzného činu ve Vysokém Mýtě, kde měl náctiletý mladík vraždit sekyrou, o den dříve v pátek ten samý muž nastražil před školu v Pardubicích bombu.

Student, který vraždil v Mýtě, umístil výbušninu ve škole
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Devatenáctiletý student měl ve Vysokém Mýtě sekyrou usmrtit náhodného kolemjdoucího, kterému zasadil nejméně čtrnáct ran. Případ podle policie přímo souvisí s pátečním nálezem nástražného výbušného zařízení v kontejneru u Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích.

Oba činy má na svědomí stejný pachatel, který se po dopadení otrávil podle informací Deníku zřejmě rtutí a zemřel v litomyšlské nemocnici. Devatenáctiletý student nejspíš plánoval i další útoky, chtěl zabít co nejvíc lidí, uvádí Pardubický deník.

O podrobnostech informovala Policie ČR na svém twitteru, kde sdílela k oběma případům tiskovou zprávu.

 

 

Motivem mladíka byla nejspíš nespokojenost s okolím, podle policie mladík nezapadal do kolektivu. Student měl být introvertní typ se špatným prospěchem. Motivy útočníka policie stále šetří. Do školy mladík dojížděl z jiného kraje a přes týden byl ubytován na internátě v sousední Chrudimi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …