Štve proti Romům, ale sám nepracuje. Varnsdorfští: Víme, že je podvodník

13.10.2011 7:43

Iniciátor protiromských protestů v severočeském Varnsdorfu Lukáš Kohout je známý podvodník, který se jen pokouší zviditelnit. Kritizuje "příživnické" Romy, přitom ale sám nepracuje a stát na svých podvodech připravil o miliony. Místní to prý vědí, je jim to ale jedno. Jsou zkrátka naštvaní.

Štve proti Romům, ale sám nepracuje. Varnsdorfští: Víme, že je podvodník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Lukáš Kohout na protiromské demonstraci ve Varnsdorfu

"Lukáš Kohout je český podvodník, mystifikátor a politik," píše se o něm v otevřené internetové encyklopedii. Sám se tomu nijak nebrání. Podvodník skutečně je, v roce 2002 se "proslavil" tím, že cestoval za peníze parlamentu po celém světě jako údajný asistenta tehdejšího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Rok trvalo, než se na něj přišlo. Potrestán byl dvěma roky vězení s podmíněným odkladem.

Teď opět čelí podezření z podvodu. Měl si prý vzít počítač na úvěr pod falešným jménem. A nic nesplácí. Přesto mu nic nebrání vyzývat k nepokojům a brojit proti neplatičům a nepracujícím Romům.

Místní: Je to náš malý Hitler

Varnsdorfským ale Kohoutova povaha nevadí, i když o ní vědí. "Je to takový náš malý Hitler," vysvětlil serveru Aktuálně.cz jeden ze štamgastů místní restaurace U Šimků. "Je to hochštapler a podvodník. Ale jdeme za ním. Říká, co si tu lidé myslí."

SLEDUJEME téma Romové

"Sám nikdy pořádně nepracoval," řekla serveru Růžena Ďorďová, Romka, která zná Kohouta od dětství. Sama prošla několika rekvalifikačními kurzy, ale zaměstnání v chudém regionu stále nemůže najít. "Pořád však hledá cestu, jak přijít k penězům. Letos na jaře pochopil, že lidé jsou tu naštvaní, více než kdy před tím a začal přemýšlet, jak toho využít."

Známým prý měl slíbit, že svrhne starostu a dostane se do vedení města. Vyprovokoval proto lidi a vyšel do ulic. "Lukáš zručně nabádal demonstranty, aby právě tam dali najevo svůj názor, že cikáni jen kradou, přepadávají slušné lidi a projídají miliony, které slušní lidé odvádějí na daních," podotkla Ďorďová. Nikomu ale nevadí, že sám Kohout nepracuje a navíc ještě okradl stát (a tedy všechny daňové popatníky) o miliony. Směšuje prý národ. Sám ovšem přiznává, že kdyby Varnsdofrští nebyli tak frustrovaní a naštvaní, neměl by šanci.

Čtěte:

Kohout si chce na měsíc zabrat varnsdorfské náměstí

Kohoutovi z Varnsdorfu asi nafackovali Romové

Lidé jsou zoufalí, proto je vede Kohout, říkají odborníci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…