Stydět se budete. Zwyrtek Hamplová vytáhla to nejtvrdší obvinění

31.07.2022 19:46 | Ze sítí

Jako za časů čarodějnických procesů. Odvolej, antivaxere! Taková přirovnání použila moravská advokátka Jana Zwyrtek Hamplová v souvislosti s umlčováním a cenzurou v době covidu. „Pachatelé“ se prý budou stydět. Zwyrtek Hamplová kandiduje do Senátu na Kroměřížsku a dlouhodobě kritizuje přístup státu k dodržování práva pravě v covidové době.

Stydět se budete. Zwyrtek Hamplová vytáhla to nejtvrdší obvinění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

„Každý fanatismus je nebezpečný. Vyvolávání nenávisti vůči jiným zrovna tak… Kvůli nesmyslům a vymyšleným teoriím… Není to tak dlouho – čarodějnické procesy… Kladivo na čarodějnice nedávno v televizi běželo… A upálení děkana Lautnera proběhlo na tomto místě… Shodou okolností je to v mém rodném městě…,“ poznamenala Zwyrtek Hamplová, jež je ze Šumperska, ve svém facebookovém příspěvku.

„Novodobé hony na čarodějnice ve stylu ‚odpírači‘ a ‚antivaxeři‘ tu máme zase. Zdravý rozum hyne, a ‚upalování‘ se děje v propagandistických reportážích… Novodobí Böbligové vedou tyto ‚procesy‘ ve svatém nadšení za jedinou pravdu… A kdo se vzepře, ukazuje se na něj prstem… Jednou se za tyto novodobé ‚procesy‘ budou stydět. A stejně tak si budou další generace říkat, jak se to, co se teď děje, dít vůbec mohlo… A stejně jako v tom středověku jsou za všemi těmito hony na ‚čarodějnice‘ peníze… A příkaz ‚odvolej!‘,“ poznamenala Zwyrtek Hamplová.

„Zdá se vám to přirovnání tvrdé? Ale vůbec ne… Jen podoba onoho ‚upalování‘ je taková moderní… Mediální… Diskriminací v práci… Neomluvitelnou šikanou dětí… zákazem návštěv v nemocnicích, v domovech důchodců… Stydět by se měli všichni, kdo za tím stojí…,“ uzavřela advokátka.

Zwyrtek Hamplová se otázkami kolem koronaviru zabývá dlouhodobě. V květnu tohoto roku například požadovala vysvětlení od Ministerstva zdravotnictví, na jakém základě vydávalo doporučení a rozkazy. 

Dopis ministru zdravotnictví Vlastimilu Válkovi odeslala 16. května – a nedostalo se jí odpovědi. Rozhodla se tedy použít zákon č. 106 o svobodném přístupu k informacím. „Dělám to pro všechny – pro očkované i pro neočkované, protože vůči oběma skupinám se chová stát v tak závažných otázkách neuvěřitelně. Očkovaným neříká pravdu, neočkovaným dává dehonestující přívlastky... A pokud jde o zahrávání si se zdravím dětí, o tom se mi ani nechce psát. Tak uvidíme, kdo bude mít nakonec onu pravdu, a kdo bude přistižen při tom, že ‚ví, že nic neví‘, a přesto přikazuje, doporučuje, zakazuje,“ říká advokátka, která na podzim kandiduje do Senátu. A dodává, že pokud ani tento dopis nebude mít odezvu, obrátí se na policii a na soudy – tedy jedná se o poslední šanci, kdy se k věci může Vlastimil Válek postavit jako odpovědný politik.

23 otázek

V dopisu požadovala Jana Zwyrtek Hamplová odpověď na celkem 23 otázek. Předně na jakém základě prohlásil ministr Blatný, že kdo má vakcínu, neonemocní a nezemře, jaké podklady v českém jazyce měl, a žádá, aby jí byly poskytnuty. A pokud podklady v českém jazyce nebyly, na základě čeho tedy ministr učinil toto prohlášení.

Dále se Zwyrtek Hamplová ptala na existenci klinických studií v českém jazyce, na to, z čeho vycházela reklamní kampaň „Tečka za covidem“ a kdo je za ni zodpovědný a kolik stála peněz. Zwyrtek Hamplovou dále zajímaly podklady pro nákup obrovského množství vakcín, studie o pozitivních a negativních účincích vakcín, sledování počtu potratů, studie týkající se smysluplnosti nošení roušek, vysvětlení větší nemocnosti očkovaných, potvrzení neškodnosti vakcín pro děti, seniory a imunitně oslabené, průzkumy spojené s covidem, rozhodnutí o prodloužení platnosti vakcín, jaké poznatky vlastně ČR o vakcínách má, kdo nese odpovědnost za počet odebraných vakcín, za jejich kvalitu, zda byla vakcinace zkoumána u nově příchozích uprchlíků, zda byly vyvozeny důsledky proti navrhovatelům soudně zrušených opatření, jaký je postoj ministra k dánskému prohlášení, že očkování dětí bylo chybné, na základě jakých podkladů bylo očkování dětí povoleno a zda byl Vlastimil Válek s firmou Pfizer někdy osobně spjat.

Advokátka dodala také to, že ke každému kroku ohledně očkování a omezování občanů budou požadovány jasné podklady a listinné důkazy. A pokud nebudou, bude prý postupováno příslušnou právní cestou včetně trestněprávní. V této spojitosti advokátka zmiňuje trestné činy porušení povinnosti při správě cizího majetku, porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti, zneužití pravomoci úřední osoby, šíření poplašné zprávy a poškození cizích práv.

Nabádala rovněž Válka, aby tyto dotazy bral vážně, protože mohou být důkazním prostředkem v trestním řízení, a navíc je tímto ministr upozorněn, takže se nemůže vymlouvat, že nevěděl, jaké jeho konání může mít následky. „Cílem těchto dotazů není zatěžovat vaše ministerstvo, ale chránit všechny občany ČR před neuváženými a nepodloženými kroky vlády, tedy poskytnout jasné informace jak občanům očkovaným, tak neočkovaným, a za zcela klíčovou považuji ochranu dětí.“

Novodobé desatero

Známá advokátka Jana Zwyrtek Hamplová se bude ucházet o mandát senátorky na Kroměřížsku. Svoji kampaň nazvala NO BILLBOARD, protože nebude používat tuto formu prezentace, zato nejen svým voličům nabídla v těchto dnech malé překvapení. Novodobé desatero, jehož inspirací je Desatero tradiční.

Novodobé desatero kopíruje všechna přikázání, jen je překládá do aktuálního jazyka a doby. Jak uvedla autorka textu a kandidátka do Senátu, na toto novodobé desatero bude navazovat celá kampaň, a přesně toto desatero by hájila na půdě Senátu, dostane-li od voličů důvěru. 

V novodobém desateru se mezi řádky vyslovuje přímo či nepřímo k některým aktuálním otázkám – je zde apel na vztah k vlastní zemi, na ochranu principů právního státu, na rozumné hospodaření s veřejnými financemi, na podporu míru, na podporu tradiční rodiny, nevynechává požadavek svobody slova a za zmínku stojí historicky jednoduché – mluv pravdu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…