Šumava změní logo. Suchý strom tam nechci, říká Stráský

04.03.2011 9:32

Národní park Šumava zřejmě změní své logo. Ze tří stromů na něm je totiž jeden uschlý - jako symbol přirozeného, smrti a znovuzrození. Novému šéfovi parku Janu Stráskému se to ale nelíbí, symbolizuje to totiž nepřímo styl boje s kůrovcem, kterému nefandí.

Šumava změní logo. Suchý strom tam nechci, říká Stráský

"V prvních chvílích po nástupu do funkce mě to nenapadlo, byly jiné starosti," řekl Stráský Lidovým novinám. "Teď ale budu uvažovat o tom, že logo změním."

Uschlý strom totiž může nepřímo symbolizovat "ekologickou" cestu hubení kůrovce, který Šumavu devastuje - ponechání přírody svému přirozenému osudu. Stráský je ale sympatizantem aktivního boje se hmyzem.

Zasazuje se o to, aby se mohl kůrovec hubit i na nejhlubších územích národního parku. Dle jeho názoru totiž někdejší ministr životního prostředí Martin Bursík tím, že zakázal odvoz napadeného dřeva, nechal kůrovce obrovsky rozšířit a teď už proti němu nelze bojovat jinak. Začít by se mohlo symbolicky právě logem parku.

Čtěte:

Ředitelem šumavského parku bude Jan Stráský. Jen dočasně

Člověk jako Stráský nemůže chránit přírodu, křičí ekologové

Šumava potřebuje nový zákon, říká Stráský

reklama

autor: par

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…