Šuškanda: Klaus podpoří Zemana v cestě na Hrad

24.02.2012 11:33

Dvojice velkých rivalů české politické scény z devadesátých let v sobě našla od uzavření opoziční smlouvy zalíbení. Tyto sympatie se možná projeví i v blížící se přímé volbě prezidenta. Podle informací serveru Česká pozice totiž dosluhující prezident Václav Klaus může v nadcházející kampani podpořit Miloše Zemana.

Šuškanda: Klaus podpoří Zemana v cestě na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda SPOZ Miloš Zeman

Podle lednových průzkumů, nezatížených spornou milostí Anně Benešové je prezident u občanů populární a jeho slovo ve prospěch některého z kandidátů by tak mohlo hrát značnou roli.

Z okruhu známých Miloše Zemana nikdo tuto informaci nepopřel, zároveň však ani nepotvrdil. I z hradu se dostalo serveru spíše laškovné a vyhýbavé odpovědi. „Já jsem myslel, že za rok už prezidenta potřebovat nebudeme. Postačí guvernér jmenovaný Bruselem,“ vzkázal Ladislav Jakl.

Zajímavá odpověď dorazila od předsedy Zemanovců Vratislava Mynáře. „Tuhle šuškandu neslyším poprvé. Není tajemstvím, že Miloš Zeman a Václav Klaus si jeden druhého váží a respektují se. Netroufám si však říct oficiálně, zda ke Klausově podpoře Zemana opravdu dojde. Nicméně velmi bych si to přál.“

reklama

autor: pal

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…