Své lidi nikam netahám, protestoval na ČT Babiš. Na ministerstvo si prý přivedl akorát sekretářku

11.08.2014 19:49

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se už několikrát vyjádřil, že prostředí politiky mu je cizí. V rozhovoru pro Českou televizi přiblížil, proč mu vadí někteří „politici z povolání“ – podle něj jim často nejde o zájmy státu, ale o sebepropagaci.

Své lidi nikam netahám, protestoval na ČT Babiš. Na ministerstvo si prý přivedl akorát sekretářku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Nevyhovuje mi to prostředí. Neznám ta pravidla a ani se to nehodlám učit,“ popsal v Interview ČT24 Andrej Babiš. Už dříve se nechal slyšet, že mu vadí někteří dlouholetí politici. „Myslím, že jim nejde o věc, ale aby se dostali do médií, aby byli někde propagovaní,“ doplnil.

V posledních dnech se jeho hnutí připravuje na komunální volby a chystá se na kampaň. Proto ani Babiš nedokázal říct, kdo bude nástupce Věry Jourové na Ministerstvu pro místní rozvoj, až odejde do Evropské komise. Není to prý nynějším tématem. „Dneska jsme řešili komunální volby, bude kampaň. Takže myslím, že je hodně času na to,“ míní Babiš.

Ten ale musí řešit další personální změny, tentokrát na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Zde na konci července nahradila ředitele Soňa Křítková, která dříve pracovala v Agrofertu, a Babišovi je někdy vyčítáno, že zaplňuje úřady „svými lidmi“.

„Jak se objevila na ŘSD, to sám nevím,“ připustil Babiš v ČT. Jak ale připomněl, Křítková nepracovala pouze v Agrofertu, ale také byla například členkou nadace ČEZ. Podle Babiše má výborné manažerské zkušenosti, a tak byla dočasně pověřena vedením ŘSD – jinak si to prý neumí vysvětlit. „Já jsem nebyl nadšen, že tam je,“ přiznal ministr financí. Podle něj z takového personálního kroku mohou zbytečně vznikat spekulace. „Já osobně jsem si vzal na Ministerstvo financí jedině svoji asistentku,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…