Švédsko čím dál více ovládá Muslimské bratrstvo, varují oficiálně tajné služby. Přečtěte si, jak na to zareagovalo dvacet dva pokrokových akademiků

08.03.2017 20:14

Ve Švédsku řeší další vážný problém spojený s integrací muslimských migrantů. Podle zprávy vládní bezpečnostní agentury v zemi získává stále větší vliv Muslimské bratrstvo.

Švédsko čím dál více ovládá Muslimské bratrstvo, varují oficiálně tajné služby. Přečtěte si, jak na to zareagovalo dvacet dva pokrokových akademiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Ve zprávě se uvádí, že se Muslimské bratrstvo snaží všemi způsoby zvýšit počet praktikujících muslimů ve Švédsku a s pomocí mainstreamových politických elit usiluje o vytvoření paralelní společnosti. Muslimské bratrstvo vzniklo před téměř sto lety a hlavním cílem této organizace je od samého počátku vytvořit globální islámský chalífát. Pro své radikální postoje bylo například v Egyptě mnohokrát zakázáno, naposledy před čtyřmi lety.

Muslimské bratrstvo patří k největším a nejvlivnějším muslimským organizacím na světě a vedle Egypta je považováno za teroristickou organizaci také v Bahrajnu, Rusku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. V politicky korektním a multikulturním Švédsku se však autoři zprávy stali překvapivě terčem nelítostné kritiky. Ostře se proti jejímu obsahu ohradilo dvaadvacet akademiků a náboženských odborníků, kteří ji označili za konspirativní a poškozující islám.

Celý text v angličtině naleznete ZDE.

Autoři zprávy nicméně jakoukoli kritiku odmítají a trvají si na tom, že Muslimské bratrstvo v zemi podněcuje náboženské napětí a ohrožuje sekulární společnost. „Tato muslimská organizace se zaměřuje na ovlivňování politických stran, nevládních organizací a akademických institucí,“ je dále konstatováno ve zprávě, což potvrzuje i fakt, že v jednu chvíli byli součástí švédské vlády tři muslimští ministři. Dva z nich však museli kvůli skandálům již odstoupit.

Jak také tvrdí editor zprávy Magnus Norell, současné problémy ještě zhoršuje migrační krize. „Migrace z Afriky a ze zemí Blízkého východu bude i v příštích letech pokračovat. Lze proto předpokládat, že dojde mezi muslimskou komunitou a majoritní společnosti k pnutí,“ tvrdí Norell a dodává, že kritici islámu či konkrétně Muslimského bratrstva jsou často nesmyslně označováni za rasisty a islamofoby.

Tuto skutečnost ostatně potvrzuje i bouřlivá reakce zmiňovaných dvaadvaceti akademiků a náboženských odborníků, kteří označili zprávu za konspirační. Akademici dále tvrdí, že švédská muslimská komunita je různorodá a nelze říci, že ji ovládá Muslimské bratrstvo. „Oni před čtením naší zprávy něco kouřili? Je potřeba si tu zprávu hlavně přečíst. Pokud někdo nechce přijmout její závěry, nemohu s tím moc udělat,“ uvedl ve svém vystoupení v televizi STV Norell.

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …