Švédsko, kdo by to byl řekl? Švédsko. Hráz praskla a velká média otočila

22.02.2017 6:41

45. prezident USA Donald Trump v sobotu na Floridě sděloval svým příznivcům, co strašlivého se teď děje ve Švédsku. Mnohá média se následně Trumpovi vysmála, protože v posledních pár hodinách se ve Švédsku nestalo vlastně nic. Takže Trump „zase šířil fake news“. Jen o pár dnů později se však velké americké deníky podívaly na to, jak to ve Švédsku opravdu vypadá. A zjistily následující...

Švédsko, kdo by to byl řekl? Švédsko. Hráz praskla a velká média otočila
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Donald Trump v sobotu na Floridě promluvil ke svým příznivcům. Znovu jim slíbil, že si došlápne na nelegální imigranty, aby Spojené státy ochránil od toho, co se děje v některých zemích EU. „Jen se podívejte, co se děje v Německu. Nebo co se stalo včera ve Švédsku!“ hřímal od řečnického pultíku.

Celý projev prezidenta Trumpa naleznete zde

Světové deníky obratem upozornily na to, že pár hodin před Tumpovým projevem se ve Švédsku vůbec nic nestalo a lidé si začali z nového šéfa Bílého domu tropit žerty na sociálních sítích. Někteří z vtipálků tvrdili, že švédský nábytkářský gigant IKEA rozprodal všechny části hraniční zdi, čímž udělal Trumpovi čáru přes rozpočet.

Jenže, velká americká média se posléze podívala na to, jak vypadá současné Švédsko a možná se nestačila divit. Server deníku The Washington Post píše, že jen pár dní po projevu Donalda Trumpa vypukly ve Švédsku nepokoje.

Celý článek naleznete zde

 Především v těch částech švédského hlavního města Stockholmu, kde žijí uprchlíci, začala v ulicích hořet auta. shořelo jich asi šest. Vedle toho rozvášněný dav rozbil výlohy několika obchodů a házel kameny po policistech. Nakonec nebyl nikdo zraněn.

Anketa

Donald J. Trump je prezidentem měsíc. Oznámkujte ho jako v české škole

90%
5%
1%
3%
1%
hlasovalo: 11760 lidí

The Washington Post k tomu dodává, že v poměru k počtu obyvatel přijalo Švédsko vůbec nejvíc uprchlíků ze všech evropských zemí a integrace běženců do společnosti se v zásadě podařila, až na ojedinělé incidenty. Deník Dagens Nyheter např. analyzoval statistiky páchání trestných činů v období od října 2016 až do ledna 2017 a zjistil, že migranti spáchali jen asi 1 procento trestných činů.

Na nové nepokoje ve Švédsku upozornil také server kanadského deníku The Toronto Sun. Policie prý zatkla dealera drog. I The Toronto Sun poznamenává, že dav lidí zapaloval v pondělí v noci vozy a raboval v několika obchodech.

Celý článek naleznete zde

Zprávy stejného znění přinesly server americké televize Fox News nebo britský Mail Online. také tato média píší o hořících autech a rozbitých výlohách švédských obchodů jen dva dny poté, co Trump na Floridě hovořil o „případu ve Švédsku“.  

Celý článek naleznetee zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…