Svobodní: Pakt jsou pouze převlečené migrační kvóty

12.06.2023 10:52 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ „Mela“ kolem schválení migračního paktu Evropské unie pokračuje. Poté, co se do vlády opřelo opoziční hnutí ANO, které kvůli zvednuté ruce pro ze strany Víta Rakušana, jako českého ministra vnitra, chce vyvolat hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy, kritikou nešetří ani například Svobodní. Jejich předseda Libor Vondráček migrační pakt dokonce označil za převlečené kvóty.

Svobodní: Pakt jsou pouze převlečené migrační kvóty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Migrační pakt EU jsou převlečené migrační kvóty s tresty pro ty, kteří se jim nepodřídí. Pakt kolektivně trestá všechny, nejen viníky, avšak samotný problém nijak neřeší,“ uvedl Libor Vondráček, který připomněl, že jednou ze sedmi zásad Svobodných pro eurovolby je podpora důslednější ochrany vnějších hranic před nelegální migrací.

„Není možné, abychom z prostředků EU financovali agenturu FRONTEX, která zcela rezignuje na tento svůj úkol,“ zlobí se Libo Vondráček, podle kterého musely země jako Slovensko, Polsko či Maďarsko musely před vstupem do Schengenského prostoru investovat do ochrany vnějších hranic miliardy. „Není možné, aby dnes tyto země platily další peníze za to, že jiné země přistupují k ochraně vnějších hranic lehkovážně a tolerují na svém území působení pašeráků,“ dodal Vondráček. 

Podle předsedy Svobodných je jedním z důvodu stále trvajících migračních problémů také socialistické směřování unie. „Dokud je na území EU štědrý sociální stát, musíme odmítat princip otevřených hranic a důslednější chránit vnější hranice. Odmítáme, že by migrační pak byl vyjádřením solidarity. Je pouze vyjádřením podpory nezodpovědného přístupu,“ dodal Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takhle jedná mafie, vydírání je jejím základním pracovním nástrojem, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebosstanaka , 12.06.2023 13:49:34
čiže mafie chce buď naši zem pro kolonisty nebo naše peníze, nejlépe obojí. Tuto nehoráznost zabalili do keců o solidaritě a teď jí lidem prodávají prostřednictvím své zdejší 5. kolony a presstitutů. Takže eurofašouni - tato zem patří jen a pouze jejím občanům, kteří jí nemíní nikomu odevzdávat, zem je neobnovitelný zdroj, ta se nerozdává, o zem se bojuje. A pokud chcete peníze, měl byste si je vydělat poctivou prací, ne parazitováním na práci občanů této země.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …