Svobodní si v internetovém hlasování zvolili místopředsedy: Smetka a Zvára své posty obhájili, nováčky jsou Hemerle a Matějka

07.12.2015 10:23

Místopředsednické posty se Straně svobodných občanů (Svobodní) obhájili Radim Smetka a Karel Zvára. Nově byli v internetovém hlasování zvoleni místopředsedy Jiří Hemerle a František Matějka. ČTK to dnes oznámila mluvčí strany Kateřina Kašparová. Místopředsedové ve vedení strany doplní předsedu Petra Macha.

Svobodní si v internetovém hlasování zvolili místopředsedy: Smetka a Zvára své posty obhájili, nováčky jsou Hemerle a Matějka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Strana svobodných občanů s kampaní k evropským volbám v Karviné

Členové strany mohli o místopředsedech hlasovat na internetu od neděle 29. listopadu do neděle 6. prosince. Matějka a Smetka patří k zakládajícím členům strany. Smetka je místopředsedou od roku 2010, Zvára od roku 2012.

Mach předsednické místo, které zastává od vzniku strany, obhájil v předchozí listopadové internetové volbě. Svobodné povede další dva roky, tedy i do sněmovních voleb v roce 2017. Pokud jde o program, je Mach přesvědčen, že pouze ekonomický liberalismus Česku zajistí prosperitu a také bezpečnost. V ekonomické oblasti Mach navrhuje například zavedení jednotné základní sazby daně z přidané hodnoty na 15 procentech, zrušení DPH u potravin nebo přijetí ústavního zákona o vyrovnaném rozpočtu.

Strana svobodných občanů vznikla v roce 2009. U zrodu stáli většinou bývalí členové ODS. Úspěch v celostátních volbách zaznamenali Svobodní loni, když získali jedno křeslo v Evropském parlamentu. Europoslancem se stal právě Mach.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…