Svobodní spustili informační stránku k situaci kolem krajských nemocnic na Zlínsku

15.03.2018 14:49

Strana Svobodných občanů Zlínského kraje spustila internetovou stránku podávající informace o aktuální situaci kolem krajských nemocnic na Zlínsku. Informuje v ní o situaci a rovněž podává přehled o dostupných mediálních výstupech ať už z pohledu hejtmana Jiřího Čunka, nebo jeho kritiků.

Svobodní spustili informační stránku k situaci kolem krajských nemocnic na Zlínsku
Foto: Kroměřížská nemocnice
Popisek: Kroměřížská nemocnice.

Reaguje tak na možné změny v koncepci nemocnic zřízených Zlínským krajem, které vyplývají z návrhu současného hejtmana kraje Jiřího Čunka.

Nálada na zlínském krajském zastupitelstvu zhoustla poté, co zastupitelům Čunek předložil dokument, který od něj požadovali, a sice coby jistou garanci připravované odborné koncepce krajských nemocnic na Zlínsku.

Dokument s názvem „Základní směry řízení nemocnic založených Zlínským krajem“, který souvisí s připravovanou koncepcí, vzbudil u některých zastupitelů kritiku. Kritizoval jej například i zlínský zastupitel a slovácký senátor Ivo Valenta, který přitom stojí za návrhem na jeho vypracování, kterým posléze zastupitelé Čunka zavázali.

Kritika dokumentu se přenesla do politiky i o patro níže. Hrozba možného omezení péče zmobilizovala například zastupitele v Kroměříži k usnesení, ve kterém Čunka žádají, aby dokument přepracoval.

Vesměs negativní postoj zatím rezonoval i v odborných kruzích. Proti některým myšlenkám prezentovaným v dokumentu vystoupila například krajská rada České lékařské komory Zlínského kraje a přidali se i praktičtí lékaři. Zatím nejčerstvějším přírůstkem v řadách kritiků je pak skupina lékařů z kroměřížské nemocnice.

Svobodní Zlínského kraje na svém webu sledují vývoj kolem celé situace a rovněž i soustřeďují mediální výstupy, které s celou věcí souvisí. 

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…