Syn Michalákové prý prosil, aby s matkou nemusel být déle než 15 minut

14.10.2015 9:32

Oba synové Evy Michalákové se se svou matkou nemají chuť vídat. S tímto odůvodněním prý letošního 24. září rozhodla norská krajská komise pro sociálně-právní ochranu dětí, že Eva Michaláková má se svými syny Denisem (10) a Davidem (6) zákaz styku. Mladšího syna Michalákové dokonce komise doporučila k adopci.

Syn Michalákové prý prosil, aby s matkou nemusel být déle než 15 minut
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Podle serveru Novinky.cz se v odůvodnění píše, že starší syn Denis se nechce s Evou Michalákovou stýkat: naposledy se viděli v březnu loňského roku. K dalšímu setkávání se ho údajně pokoušeli přesvědčit jak pěstouni, kteří ho mají v péči, tak odbor sociálně-právní ochrany dětí, ale neúspěšně.

Celý text je ZDE

„Denis stanovil při návštěvě sociální pracovnice v rodině pěstounů 12. ledna pět jasných požadavků, které paní Michaláková musí splnit, aby se s ní byl ochoten setkat. Nesmí ho objímat, zdvihat, ptát se, jestli se chce přestěhovat do Česka nebo k ní domů, fotografovat ho a mít s sebou telefon nebo fotoaparát. Matka při setkání 20. ledna na tyto požadavky přistoupila, ale syn se s ní nadále odmítá sejít,“ píše se údajně v rozhodnutí.

„Při další návštěvě sociální pracovnice v rodině pěstounů 27. ledna stanovil Denis další požadavky. Mohl by se s paní Michalákovou sejít, ale maximálně na patnáct minut. Chtěl by, aby ho někdo informoval, až uběhne pět, deset a patnáct minut, a aby pěstouni u toho také byli,“ píše se dále v textu.

Starší syn údajně nechce vidět ani otce

Podle slov komise se Denis nechce stýkat ani s otcem Josephem, kterého Norové na rozdíl od bývalé manželky nezbavili rodičovských práv.

„Denis absolutně trvá na svém odmítání paní Michalákové. Nechce se sejít ani s panem Michalákem a sám k tomu řekl, že se s ním nemusí vidět, protože to řekl nějaký soudce. Jakmile se začne mluvit o styku, tak je chlapec vždy rezignovaný a vykazuje výrazné tělesné reakce,“ píše se v odůvodnění.

I proto komise dospěla k názoru, že zákaz styku s matkou bude pro dítě nejlepší: opřela se o názor psycholožky, podle které zmínky o styku s rodiči u Denise vyvolávají stres a zatěžují ho.

Také mladší chlapec si prý vytvořil silný vztah k pěstounům a Michalákovy nepovažuje za rodiče. „Chlapce prostě paní Michaláková a pan Michalák vůbec nezajímají. Neptá se na ně ani na styk s nimi, ačkoliv každopádně o posledním styku s matkou nelze říci, že by sám o sobě byl nepříznivý,“ píše se prý ve zprávě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…