TOP 09 bude požadovat změnu Ústavy. Hlavně kvůli amnestii

07.01.2013 22:50

TOP 09 bude na svém zítřejším jednání probírat změny Ústavy. Měly by se týkat nejenom pravomocí prezidenta. Debatu o změnách odstartovalo udílení amnestí prezidentem Václavem Klausem, díky kterým zřejmě trestu uniknou i někteří pachatelé z velkých korupčních kauz. Informuje o tom server Týden.cz.

TOP 09 bude požadovat změnu Ústavy. Hlavně kvůli amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

"Ústava byla před dvaceti lety psaná poměrně narychlo a podle nás nastal čas, kdy bychom se měli zamyslet nad její revizí," řekl serveru Týden.cz předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. Strana chce návrh na změny základního zákona České republiky koaličním partnerům představit na úterní schůzce. Na ní se bude mimojiné řešit to, zda strana LIDEM Karolíny Peake setrvá ve vládě Petra Nečase.

Podle Gazdíka by návrhy na změny v Ústavě měly být širší. "Podle mého názoru by se změny měly týkat pravomocí prezidenta, ale i parlamentu a vlády, respektive revidovat to vyvážení moci zákonodárné, výkonné a soudní," dodal Gazdík.

Koaliční partneři se debatě o změnách nebrání. "Jsme připraveni vyslechnout si návrhy našich koaličních partnerů, co se ale týče změn v Ústavě, obávám se, že do konce tohoto volebního období lze takový krok obtížně stihnout," řekl k tomu místopředseda ODS Jiří Pospíšil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…