TOP 09 se Schwarzenberga zastala: Vlastní stát pro Romy nemyslel vážně

01.02.2012 16:53

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se v pořadu Fakta Barbory Tachecí nešťastně vyjádřil na „otázku konečného řešení romské otázky“. Uvedl, že by bylo hezké kdyby měly Romové vlastní stát. TOP 09 se knížete zastala. „Karel Schwarzenberg je bytostně spojen s obhajobou lidských práv a práv menšin,“ uvedla mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová pro Parlamentnilisty.cz.

TOP 09 se Schwarzenberga zastala: Vlastní stát pro Romy nemyslel vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Bylo by to hezké, otázkou je ovšem kde. Navíc o něco podobného se pokusili v 19. století Američané, když pro část svých černých otroků vybudovali stát Libérie a s tím jsou dodnes potíže,“ uvedl  Schwarzenberg v pořadu.

TOP 09 se za svého předsedu postavila. „Je také známo, že Karel Schwarzenberg se o romskou problematiku zajímal od 80. let a stále je s romskými představiteli v kontaktu. V pořadu Fakty Barbory Tachecí se vyjádřil ironicky, což bylo divákům v kontextu diskuse, tónu hlasu a mimiky zřetelné, v přepisu slov to jasné být nemusí. Je ale naprosto absurdní podsouvat Karlu Schwarzenbergovi xenofobní nebo rasistické názory. Kdo zná jeho osobnost, život a jeho názory, nemůže vůbec zapochybovat,“ bránila vicepremiéra Plívová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…