TOP 09 šéfa kontrolního výboru nedostane, naznačil Hulinský

23.11.2010 22:32

Šéf pražské ČSSD Petr Hulinský naznačil, že tamní TOP 09 je nevděčná, když ohrnuje nos nad funkcí protikorupčního radního. A funkci šéfa kontrolního výboru tak dostat nemusí.

TOP 09 šéfa kontrolního výboru nedostane, naznačil Hulinský

"TOP 09 koalice nabízí kontrolní místo v radě, možnost dohlížet, diskutovat, podávat zpětnou vazbu. TOP 09 má nadstandardní servis a vše, na co si vzpomene, k dispozici," řekl Petr Hulinský v Interview ČT24.

Fakt, že tento "nadstandardní servis" lídr vítězné strany Zdeněk Tůma označil za výsměch a návrh odmítl, považuje Hulinský za nemoudré jednání. Nevyloučil, že tedy TOP 09 nemusí dostat ani post šéfa kontrolního výboru.

"Sociální demokracie byla v opozici minulé funkční období a pozici šéfa kontrolního výboru nedostala - bude se o tom jednat," naznačil Hulinský a podpořil tak spekulace, že kontrolní výbor si podrží komunisté, které mají v zastupitelstvu tři hlasy a mohli by s ODS a ČSSD v některých případech hlasovat.

Výrobek nechtěl spolupracovat

Ke koaličním jednáním ještě dodal, že ČSSD byla v pozici nechtěného. "TOPka nabídla skoro stejný návrh jako ODS, ten druhý výrobek jsme si oťukávali, ale on s námi nechtěl spolupracovat," vysvětlil pak, proč pražská ČSSD kývla na nabídku ODS.

Koalice se v koaliční smlouvě zavázala, že MHD bude pro děti do 15 let a pro seniory zdarma. Hulinský tento závazek ohodnotil na 110 milionů korun ročně.

"Vláda Prahy není závislá na hlasu jednoho přeběhlíka, máme 33 zastupitelů - věřím, že to bude naplněno a pražané budou ten program vítat," pochválil Hulinský nakonec dojednanou velkou koalici ODS a ČSSD, která se mnoha Pražanům nelíbí.

Čtěte:

Hulinský mě nemůže urazit. Je to rentiér, tvrdí lakonicky Kalousek

Dienstbier: Hlasování o Radě hl. m. Prahy se nebudu účastnit

Zrada, kříčí půl národa proti velkým koalicím

Hulinský (ČSSD): Praha musí být otevřená a transparentní

Hulinský: Příjmy mám milionové, ale dal jsem půl milionu spastikům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …