TOP 09 si stěžuje. Koalice prý oddaluje projednání těch návrhů zákonů, které se jí nehodí

13.04.2016 11:04

Opoziční klub TOP 09 a Starostů kritizuje postup jednání sněmovny. Jeho předseda František Laudát upozornil na dnešní tiskové konferenci na desítky poslaneckých norem, o nichž v dolní komoře ještě ani nezačala debata. Některé z nich přitom poslanci podali i před dvěma roky.

TOP 09 si stěžuje. Koalice prý oddaluje projednání těch návrhů zákonů, které se jí nehodí
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Koalice cíleně projednává jen některé zákony, další nechává takzvaně u ledu. Považujeme za nepřijatelné, aby například návrh na změnu ústavy čekal na projednání dva roky,“ uvedl Laudát. Frakce TOP 09 a Starostů bude podle něho apelovat na koaliční strany, aby situaci řešily.

Na úvodní kolo debaty čeká podle statistiky, kterou klub poskytl novinářům, na devět desítek návrhů zákonů, z toho pět desítek poslaneckých. Pod dvěma desítkami z nich jsou podepsáni poslanci klubu TOP 09 a Starostů.

Z poslaneckých návrhů podaných před dvěma lety sněmovna dosud nezačala jednat podle statistiky o 15 z nich. Na úvodní debatu například čekají i tři desítky poslaneckých předloh z loňského roku.

Na program jednotlivých schůzí se obvykle dostávají všechny dosud neprojednané body. Poslanci ale mohou jejich pořadí měnit, a díky koaliční většině tak mají přednost vesměs vládní normy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…