TOP 09 zahájila kampaň. Kalousek láká na speciální mobilní aplikaci

23.08.2016 16:35

TOP 09 započala volební kampaň do krajských a senátních voleb se sloganem „Svobodu si musíme chránit“. Podle jejího čestného předsedy a bývalého ministra zahraničí Karla Schwarzenberga naše země totiž míří do dob druhé republiky a svobody nám stále ubývá. Informuje iDNES.cz.

TOP 09 zahájila kampaň. Kalousek láká na speciální mobilní aplikaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení horké fáze kampaně TOP 09 pro krajské a senátní volby. TOP 09 představila témata kampaně a billboardy, které ji budou doprovázet

„Vidím jako znepokojující, že se nám svoboda omezuje. Naše královské sídlo nám bylo odebráno a mění se v policejní sídlo,“ poznamenal Schwarzenberg k nedávno zavedeným bezpečnostním opatřením na Pražském hradě.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek uvedl, že volby do senátu rozhodnou o tom, zda se „Seznam nesvobody“, který jeho strana vytvořila, bude rozšiřovat, či nikoliv. „V krajských volbách se obracíme na voliče, aby se spolu s námi konečně vypořádali s praktikami vlivových skupin z dob opoziční smlouvy, které dodnes ovládají většinu krajů a ze kterých těží kamarádské firmy lokálních kmotrů,“ dodal.

Kalousek chce, aby se TOP 09 dostala do všech krajských zastupitelstev. „Nepůjdeme do žádné koalice s extremisty včetně komunistů, ani do takové koalice, která by závisela na jejich podpoře. Osobně si také neumím představit koalici, kdy by hejtman byl za ANO,“ uvedl. V senátních volbách by chtěl uspět alespoň v některém z 27 obvodů.

Strana vyzvala svoje voliče, aby si stáhli speciální sportovní aplikaci a „běhali proti nesvobodě“. Aplikace jim bude sčítat nachozené i naběhané kilometry. „Hýbat se budeme pro zdraví i pro dobrou věc. Pokud společně zvládneme trasu, která se v kilometrech rovná cestě z Prahy do Moskvy, nebo dokonce do Pchjongjangu, TOP 09 věnuje peníze na projekt Paměť národa,“ řekl bývalý ministr zdravotnictví a místopředseda strany Leoš Heger.

Pokud voliči dojdou jen do Moskvy, dá TOP 09 příspěvek ve výši 30 tisíc korun. V případě trasy z Prahy do Pchjongjangu přidá dalších 50 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…