TV Nova prý ví, o čem se bavila prezidentova ochranka. A byl to zmatek

30.09.2012 20:51

Server TN.cz uveřejnil přepis rozhovorů ochranky prezidenta Václava Klause před střelbou v Chrastavě, ale i během ní a po ní. A je z nich patrné jedno – když si jeden ze členů všiml zbraně, místo zásahu došlo k dohadům, zda je to pravda.

TV Nova prý ví, o čem se bavila prezidentova ochranka. A byl to zmatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

To, že prezidentovi bodyguardi nejsou zrovna profesionální, vidí každý, kdo zhlédne záznam útoku. Že ale ochrance trvá se vůbec dohodnout na to, zda budou jednat, když někdo v prezidentově blízkosti má zbraň, to je v přepisech poměrně překvapivé.

Opravdu jsi viděl zbraň?

Po výkřiku: „Zbraň!!! Zbraň!!!“ ještě uběhla velmi dlouhá doba, než vůbec někdo začal jednat. Poté, co muže identifikují, se znovu velitel zásahu ptá: „Viděl jsi opravdu zbraň?“ Dokonce se jeden z bodyguardů ptá, jestli má muže zajistit a čeká na povel.

Když se muže podařilo zajistit, ochranka místo problémů s ním řešila přítomnost médií a to, že střelec dává rozhovory. „Pošlete mi sem kohokoli ale hned. Dává rozhovory – mám zasáhnout?“ ptá se člen ochranky. „Negativní – ještě další průser. Nezasahovat!“ odpovídá velitel akce.

To, odkud muž střílel, se bodyguardi dozvěděli právě z jeho rozhovoru s médii. „Já to neviděl – říká to novinářům a je jich 7,“ dozvídá se velitel. „Ukončete tu frašku s nima! Zajistěte ho!“ zlobí se.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …