Tachecí pořídila rozhovor s Haškem. Připadala si prý jako v pohádce

30.10.2013 9:26

První místopředseda ČSSD Michal Hašek, který stanul v čele vyjednávacího týmu, ze kterého předsednictvo strany "šikovně" vyšachovalo šéfa sociální demokracie Bohuslava Sobotku, v rozhovoru s Barborou Tachecí pro MF Dnes popřel, že by proběhla jakákoli schůzka s prezidentem republiky, o které spekulují média.

Tachecí pořídila rozhovor s Haškem. Připadala si prý jako v pohádce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ČSSD Michal Hašek

Rozhovor s Barborou Tachecí, na který Hašek údajně dorazil o 90 minut později, se odehrál v úterý dopoledne, tedy před jednáním nově zvolených poslanců ČSSD. Mnohá stanoviska se poté změnila, vyjednávací tým se rozpadl. První místopředseda se za zpoždění omluvil, měl prý spoustu práce s vyřizováním telefonátů, textových zpráv a e-mailů, které souvisejí s dusnou atmosférou v ČSSD.

Kompletně a ze všech stran o válce v ČSSD ZDE

"Přijde mi naprosto neskutečné, že uvnitř demokratické strany se ostrakizuje dvacet lidí, kteří demokraticky vyjádřili názor," řekl Hašek prý trochu naštvaně v reakci na to, že 60 procent vzkazů je kritického rázu.

Tachecí si prý během rozhovoru s Michalem Haškem chvílemi připadala jako v pohádce O perníkové chaloupce, kde jedna postava na otázky odpovídá stále totéž. I Michal Hašek má prý několik tezí, které opakuje bez souvislosti s dotazem. Patří sem třeba to, že ČSSD dosáhla nejhoršího volebního výsledku v novodobé historii Česka nebo že předseda strany by měl mít po takovém výsledku sebereflexi.

Žádná schůzka s prezidentem nebyla

První místopředseda ČSSD v úvodu rozhovoru několikrát popřel, že by proběhla schůzka s prezidentem Milošem Zemanem, která se údajně odehrála minulý týden. Žádná taková schůzka se prý nekonala, ani sám Hašek se s prezidentem v minulém týdnu nesešel, jak tvrdí.

Tachecí se tohoto tématu nechtěla jen tak vzdát a na Haška naléhala, ten, jak se zdá, mírně ztrácel trpělivost. "Podívejte, já přece vím, kde se pohybuji a kde se nepohybuji. Když vám říkám, že schůzka nebyla, tak prostě nebyla. Jestli někdo tvrdí opak, ať vám to dokáže," uvedl s tím, že sociální demokracie by se takovými informacemi neměla nechat rozhodit.

V rozhovoru, který proběhl před jednáním poslanců, označil Hašek Sobotku za toho, kdo nerespektuje usnesení předsednictva o tom, že by měl rezignovat a že nebyl zařazen do vyjednávací skupiny. Zdůraznil také, že by znovu hlasoval stejně, tedy pro odstup Sobotky. Včera odpoledne už se ale situace změnila, strana se rozhodla vystupovat jednotně, aby nebyla blokována jednání o podobě budoucí koalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …