Tajný rozhovor Sobotky s Babišem. Kalousek se inspiroval úniky z mailu a sepsal, o čem si mohli povídat. Velmi výživné

06.01.2016 20:52

Uniklé e-maily premiéra Bohuslava Sobotky jsou v současnosti jednou z nejvíce viditelných kauz české politiky. Možnost vyjádřit se si nenechal utéci ani předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který ji využil k dalšímu rýpnutí na adresu Andreje Babiše.

Tajný rozhovor Sobotky s Babišem. Kalousek se inspiroval úniky z mailu a sepsal, o čem si mohli povídat. Velmi výživné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Bohuslav Sobotka se nedávno stal terčem hackerů, kteří mu vybrali e-mailovou schránku a některé ze zpráv zveřejnili na rasistickém webu White Media. Nyní tak mnoho lidí tráví svůj čas ponořeno do premiérovy osobní i pracovní konverzace.

Možnost celou kauzu okomentovat si však někteří rozhodně nechtěli nechat ujít a jedním z nich byl i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který ji využil k dalšímu rýpnutí do současného ministra financí Andreje Babiše, jehož Agrofertu v současnosti hrozí vyšetřování kvůli čerpání evropských dotací.

Vymyslel si tedy konverzaci, která po zveřejnění e-mailů proběhla mezi Babišem a Sobotkou, a svou představu uvedl „pro odlehčení“ na svém facebookovém profilu.

„Andreji, průšvih. Co když se potvrdí, že jsi na Čapím hnízdě opravdu podváděl a ukradl jsi 50 milionů?“ zněla Kalouskova verze Sobotkova úvodního dotazu na Babiše.

„Bohouši, žádný strach. Čapí hnízdo není kabelka. To vládu nepovalí, to mí kobliháři nikdy nepochopí,“ odpověděl Sobotkovi imaginární Babiš, čímž Kalousek narážel na kauzu bývalého premiéra Petra Nečase a ředitelky Sekce kabinetu předsedy vlády Jany Nagyové, nyní Nečasové.  

Celý Kalouskův příspěvek:

Pro odlehčení si dovoluji zveřejnit pravděpodobný dialog ze soukromé korespondence předsedy vlády:
Sobotka Babišovi: „Andreji, průšvih. Co když se potvrdí, že jsi na Čapím hnízdě opravdu podváděl a ukradl jsi 50 milionů?“
Babiš Sobotkovi: „Bohouši, žádný strach. Čapí hnízdo není kabelka. To vládu nepovalí, to mí kobliháři nikdy nepochopí.“
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …