Tajtrdlíci, odsoudil server odpůrce Klause. A přidal svědectví o hádce se Zemanem

07.01.2013 12:12

Ivana Haslingerová na serveru Fragmenty.cz popsala, za co by naše země měla být vděčná Václavu Klausovi. Přiměl ji k tomu ostrý útok na hlavu státu, který předvedl herec Jan Kraus. Toho opakovaně nazvala „tajtrdlíkem“, který se o naší zemi nijak nezasloužil a ještě fandí lidem, kteří Klausově snaze jen házeli klacky pod nohy.

Tajtrdlíci, odsoudil server odpůrce Klause. A přidal svědectví o hádce se Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Anketa

Souhlasíte s dílčí amnestií, kterou vyhlásil Klaus?

7%
93%
hlasovalo: 39368 lidí

Když si šéfredaktorka serveru Fragmenty.cz pustila video s výstupem Jana Krause, který se ostře pustil do prezidenta Václava Klause, vzpomněla si na vše, co pro náš národ udělal Václav Klaus a zamyslela se, co vede baviče Krause k tak hrubým urážkám.

„Kdyby dal amnestii jeho oblíbenec Václav Havel, pak by tu amnestii dal podle něj určitě útlocitný člověk hodný obdivu, když totéž udělá Satanáš Klaus, je to zvěrstvo,“ píše. Je však prý štěstím, že urážek tajtrdlíčků si historie při hodnocení státníků nevšímá.  „Věřím proto, že historie profesora Klause nejen v roli prezidenta, předsedy parlamentu, ale především jako ministra financí ocení na výbornou, zatímco na nějakého tajtrdlíka si již za pár let nikdo nevzpomene,“ dodává.

Celý článek Ivany Haslingerové ZDE

Aby svá slova doložila, rekapituluje následně Klausovy úspěchy. Díky jeho reformě prý byla v roce 1991 provedena transformace z direktivní ekonomiky na tržní, čímž se navzdory všem příznivcům třetích cest a komunismu s lidskou tváří zapsal do historie. Bez toho by prý nemohly být provedeny věci, které jsou dnes už považovány za samozřejmé, jako liberalizace zahraničního obchodu nebo privatizace.

„Historie nemůže opomenout, že díky Klausově ekonomické reformě nastalo zhroucení komunismu a obnovení kapitalismu u nás. Že nastala skutečně obrovská a neopakovatelná změna, která se z teoretických úvah a snů promítla do konkrétního života lidí. Byly spuštěny změny, které se dotkly života nás všech tak, že jsme o tom ani nesnili,“ vzpomíná Haslingerová.

Zeman se prý chtěl koupat v šampaňském

Havlovci prý dnes sázejí na zapomělivost a na to, že mladá generace už dnes bere kapitalismus se vším, co k němu patří, jako samozřejmost. A především prý chtějí dosáhnout toho, aby se zapomnělo, jak se tuto reformu pokoušela zmařit disidentská sféra kolem Václava Havla společně s reformními komunisty kolem Miloše Zemana. Proti nim tehdy musel Klausovi na vládě vypomoci dokonce komunistický ministr obrany Vacek!

„Disidenti z kulturní a intelektuální sféry v čele s Havlem, Dienstbierem a Pithartem, které většina národa dosud mylně pokládá za protikomunistické bojovníky, chtěli zase vytvořit něco nového, něco nadkomunistického, co by nemělo vady obou v historii známých modelů komunismu a kapitalismu. Ale neměl to být kapitalismus, ale svět měla podle nich řídit skupina vyvolených, do níž by patřili především Václav Havel se svými boys, spolu s Rolling Stones a Dalajlámou,“ píší Fragmenty.

Reformní komunisté prý měli podobně spasitelské ambice, což se naplno ukázalo, když se scénář ekonomické reformy dostal do parlamentu. Nejmenovaný spolupracovník Václava Klause podle článku Haslingerové vzpomíná, co se tehdy odehrávalo v rozpočtovém výboru, kde seděl Miloš Zeman. Odehrála se tam prý následující scéna: „Zeman se rozčílil a křičel na Klause: ´Když my se usneseme na tom, že se budeme koupat v šampaňském, musíte jako ministr financí na to dát peníze!´ Klaus na to odsekl: ´Dobře, ale berte na vědomí, že řeknu všem médiím, že se Zeman za státní peníze chce koupat v šampaňském!´" cituje server.

Ale nakonec se přece jen podařilo navzdory oběma silným skupinám ekonomickou reformu prosadit. A to je podle Fragmentů největší zásluha Václava Klause. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…