Tak bojují za toleranci, až jsou netolerantní! Farář, kandidát do ČT, dojal poslance

16.03.2021 14:18

Jako jeden z kandidátů do Rady České televize dnes před poslanci vystoupil polský římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik. Ten by v Radě dle svých slov rád reprezentoval etnické, náboženské, národnostní i sociální menšiny. Současné spory uvnitř Rady ČT podle Czendlika vyvstaly ze špatné komunikace. „Aby bylo možné komunikovat, je potřeba naslouchat, a to je možná ta věc, která tam drhne,“ myslí si Czendlik.

Tak bojují za toleranci, až jsou netolerantní! Farář, kandidát do ČT, dojal poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbigniev Czendlik

„Upřímnou soustrast,“ uvedl před poslanci na úvod své řeči v narážce na množství kandidátů, kteří během dne vystoupí. Hlavní motivací Czendlika kandidovat do Rady ČT je podle něj reprezentace etnické, náboženské, národnostní i sociální menšiny, prohlásil původem polský římskokatolický kněz.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Ve své řeči narazil na problém současných vyostřených jednání v rámci Rady ČT, která jsou podle něj dána špatnou komunikací. „Základem jakéhokoliv problému je problém v komunikaci a aby bylo možné komunikovat, je potřeba naslouchat, a to je možná ta věc, která tam drhne,“ uvažoval Czendlik.

Navíc v možné narážce na loni zvolenou Hanu Lipovskou Czendlik uvedl, že úkolem Rady ČT by neměl být boj s vedením televize a kontrola televize by měla spíše probíhat formou auditů a expertiz nezávislých odborníků. „Protože nikdo z té Rady není tak fundovaný, aby byl schopen posoudit všechny věci. Rada by si podle mě měla objednávat externí audity, ale samozřejmě je to otázka peněz,“ překvapil Czendlik.

Rada ČT by se totiž podle kněze měla soustředit na budování laskavějšího a pravdivějšího světa. „Mám kamaráda Žida, Izraelce, od něj jsem převzal myšlenku, že nemá rád slovo bojovat, protože jsme tu od toho, abychom budovali. Někteří lidé tak bojují za toleranci, až jsou netolerantní. Úkolem ČT je budování laskavějšího a pravdivějšího světa, to by měla veřejnoprávní televize zprostředkovat,“ má jasno Czendlik.

„Dokázal jste, že i v projevech v Poslanecké sněmovně může být spousta krásné člověčiny,“ vyjádřil Czendlikovi obdiv poslanec Stanislav Berkovec (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…