Tak co uděláme s tím zatčeným radním? ANO svolává mimořádné jednání

10.03.2019 11:53

O situaci v městské části Brno-střed po uvalení vazby na radního Jiřího Švachulu dnes bude jednat hnutí ANO na úrovni města i kraje. V pondělí zasedne rada městské části, v úterý kontrolní výbor a ve středu zastupitelstvo. Vysvětlení budou v pondělí chtít i koaliční partneři ANO, tedy ODS a KDU-ČSL.

Tak co uděláme s tím zatčeným radním? ANO svolává mimořádné jednání
Foto: repro Youtube.com, tan
Popisek: Otevření brněnské tržnice se v roce 2017 účastnil i politik Švachula (vlevo)

„V uvedené záležitosti budeme dnes jednat. A to jak na oblastní, tak krajské úrovni,“ napsal ČTK Pavel Dvořák, předseda brněnského ANO.

„Máme se sejít a o situaci budeme jednat. Z jednání vydáme stanovisko za ANO Brno-střed,“ potvrdil Martin Schwab, který vede buňku hnutí v centrální městské části a zároveň je místostarostou Brna-středu.

Městský soud v Brně v sobotu večer poslal do vazby radního Švachulu (ANO), který měl v tomto i minulém volebním období na starosti investice. A spolu s ním také vedoucího investičního odboru Petra Liškutina a tři podnikatele ve stavebnictví či realitách. Jde o Petra Kaláška, Pavla Ovčarčina a Lubomíra Smolku. Jsou podezřelí z ovlivňování zakázek a korupce.

Vedení městské části Brno-střed připravuje hloubkovou kontrolu dosud otevřených zakázek investičního odboru. Bude se na ní podílet kontrolní výbor zastupitelstva. Policie byla na radnici městské části od čtvrtečního do sobotního rána, odnesla si dokumenty v listinné i elektronické podobě.

„Týká se to minulého volebního období, minulé koalice, kdy ODS byla v opozici,“ řekl ČTK v pátek starosta Vojtěch Mencl (ODS). Doplnil, že řízení odboru investičního a správy bytových domů do vyšetření celé situace převezme tajemník radnice Petr Štika. Dosud jej vedl Liškutin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…