Tak šel čas: Podívejte, co od Zaorálka zaznívalo na téma „lehce poraněná Češka v Egyptě“

27.07.2017 8:31

„Aktuální info k 19:00 k incidentu v Hurghadě: potvrzeno egypt. úřady – jedna Češka (36 let) utrpěla lehké zranění na noze... Je v místní nemocnici, kde ji v následujících hodinách navštíví náš diplomat z CZ ambasády v Káhiře,“ tak zněla první zpráva Ministerstva zahraničních věcí na jeho twitterovém účtu v pátek 14. července. Dnes je však situace jiná. Češka je v klinické smrti.

Tak šel čas: Podívejte, co od Zaorálka zaznívalo na téma „lehce poraněná Češka v Egyptě“
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„Incident v Egyptě se vyšetřuje, motiv pachatele neznáme, stávající doporučení pro cesty zůstává prozatím nezměněno,“ pokračovalo ministerstvo.

„Zraněná Češka bude z Hurghady v následujících hodinách převezena do Káhiry, kde absolvuje další vyšetření. V nemocnici ji bude čekat pracovník naší ambasády. Z Hurghady do Káhiry dopravíme i jejího přítele s dítětem, které ubytujeme na našem ZÚ,“ informoval pak ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Anketa

Pojedete na dovolenou do Egypta, když je to tam teď tak krásně levné?

7%
93%
hlasovalo: 7340 lidí

Příznivě zněly i zprávy ministerstva o den později: „Naše občanka je již v káhirské nemocnici, kde má za sebou řadu vyšetření. Má rány na zádech a noze. Lékaři doporučují, aby zůstala pár dní v nemocnici, než odjede do ČR. Její rodina je již také v Káhiře. CZ diplomaté jsou se zraněnou ženou i její rodinou v úzkém kontaktu. Pachatel vyšetřován egypt. policií. Motiv činu stále nejasný. CZ zpravod. služby situaci monitorují. Cestov. doporučení zatím neměníme.“

24. července se pak stav Češky zhoršil. „Stav Češky zraněné po útoku v egypt. Hurghadě se zhoršil.@mzvcr posílá do Káhiry lékaře-specialistu z ČR,“ píše se na twitterovém účtu ministerstva.

O den později pak ministerstvo informuje o tom, že Češka zraněná v Egyptě je v kritickém stavu a není aktuálně schopna převozu do ČR.

„Je mi moc líto, že teď nemůžeme pro Češku ležící v káhirské nemocnici po útoku v Hurghadě udělat více. Budeme žádat po egypt. straně, aby co nejdříve uzavřela vyšetřování útoku a jasně odpověděla na otázku, jaký byl motiv útočníka a jestli nebyl součástí teror. skupiny,“ napsal pak včera ministr zahraničních věcí Zaorálek. Ministerstvo dodalo informaci, že Češka je po napadení teroristou ve stavu klinické smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…