Tak to je soda: Příběh „zámecký pán Matěj Stropnický“ pokračuje. Dost vážně

14.08.2018 12:40

Bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický se svým přítelem Danem Krejčíkem koupili zámek v Osečanech na Sedlčansku. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Tak to je soda: Příběh „zámecký pán Matěj Stropnický“ pokračuje. Dost vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Koupili jsme s Danem zámek v Osečanech na Sedlčansku. Teda: zámek to teprve bude, pokud se nám ho podaří zachránit, teď je to vybydlenej, opuštěnej a prázdnej starej dům s houštinou místo parku. Pro ty, které znervózňuje, že neznají cenu: usmlouvali jsme ho na dvanáct milionů, čili na cenu čtyřpokojového pražského bytu,“ napsal Stropnický.

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí

„A kde jsme na to vzali? Ukecal jsem mámu, že prodá pražský byt koupený z dědových peněz za Draculu a MonteCrista, který pronajímala, a my jí ho budeme do konce života splácet z pronájmu mého bytu v Praze. Taková zpětná hypotéka, jak jsme ji měli vloni ve volebním programu. Cílem je záchrana kulturní památky a její oživení. Co mi političtí závistivci neumožnili dělat v Praze na veřejném, zkusíme teď tady na vlastním,“ dodal Stropnický.

„Před půl rokem ze sebe děla socku tvářic se, že nemá ani na pračku a dneska se chce pouštět do rekonstrukce za dobrých 20 mega,“ poznamenal následně jeden z diskutujích pod příspěvkem.

„Pane, já jsem nikdy netvrdil, že na pračku NEMÁM, já jsem tvrdil, že se spotřebiče snažím nemít. To si pletete, pardon,“ odvětil Stropnický.

„Kdy bude kolaudace?“ zeptal se pak další ze čtenářů. „Za deset let třeba, vím já?“ sdělil.

„Expředseda Zelených prodal byt a koupil si za 12 milionů nemovitost – ruinu. Na sociálních sítích se nad tím už stihnul pohoršit například Jakub Horak, který je známý tím, že si nic nekupuje. Shodou okolností kandiduje na kandidátce TOP 09, nebo Alexander Bellu, jehož strana je známá také tím, že si v ní nikdy nikdo nic nekoupil. Bellu dokonce na příkladu tohoto nákupu dokazuje, že jsou to Zelení, kdo vyhnal vysoko ceny pražských nemovitostí – zjevně je mu jedno, že to byla právě ODS, která rozprodala městský bytový fond. Za všechno může Kalousek, který mezitím točí videa o nutnosti zeleného města... Ano, i ten, kdo se nezajímá, pozná, že se blíží komunální volby,“ zastává se pak Stropnického facebookový profil Zelená Praha. 

Na Facebooku také vznikla událost s názvem Squattování na zámku Matěje Stropnického. „POZVÁNKA NA AKCI: Matěj Stropnický: ‚Dobrý den, squating považuji jednak za projev autonomní kultury, jednak za společenskou kritiku společnosti, v níž vlastnictví je deklarováno jako nedotknutelná hodnota. Obojí je mi blízké‘,“ píší pořadatelé, kteří tím narážejí na předchozí vyjádření Stropnického.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…