Tak to ne! Orbánův pobočník se vrátil z Bruselu. A odhalil, co prý EU chystá s migrací

12.12.2018 11:42

Maďarský ministr zahraničí ve vládě Viktora Orbána, Péter Szijjártó, se po jednání v Bruselu vyjadřoval o migračním kompaktu OSN. Podle něj má Brusel i OSN stejný cíl, legalizování ilegální migrace. Jeho slova přinesl vládní server About Hungary. Pakt o migraci nazval zradou Evropanů a trval na tom, že Evropa se musí bránit pokusům měnit její etnické složení.

Tak to ne! Orbánův pobočník se vrátil z Bruselu. A odhalil, co prý EU chystá s migrací
Foto: About Hungary
Popisek: Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó

Po setkání ministrů zahraničí v pondělí v Bruselu Pétér Szijjártó zdůraznil, že nelegální migranti doráželi do Evropy v organizovaných vlnách již od roku 2015. A že poslední tři roky se nesly ve znamení boje mezi těmi, kdo chtějí migraci organizovat, a těmi, kdo ji chtějí zastavit. Připomenul i to, že pozice Maďarska v této otázce byla již od počátku pevná: migrace je nebezpečná a měla by se zastavit. Dále ministr prohlásil, že přípravné rozhovory pro pakt o migraci OSN jsou zradou Evropanů a že finální verze dokumentu nereprezentuje jejich zájmy.

Tematicky pak přidal i slova o Vánocích. Maďarsko prý chce zachovat EU, kde Vánoce zůstanou Vánocemi, včetně betlémů a vánočního stromku. „Evropa musí trvat na svých tradicích a dědictví a bránit se všem pokusům měnit etnické složení Evropské unie,“ dodal ještě ministr. Maďarsko podle něj trvá na tom, že Evropa čelí migrační krizi, nikoliv uprchlické krizi, a migrační procesy musí být zastaveny a dodal, že Maďarsko bude v OSN hlasovat proti paktu.

Celý článek ZDE

Anketa

Obáváte se, že ,,vánoční" teroristické útoky zasáhnou i Českou republiku?

73%
hlasovalo: 8004 lidí
O OSN mluvil Péter Szijjártó již dříve, když pakt o migraci označil za stejnou chybu, jako jsou povinné kvóty pro přerozdělování migrantů z pera EU. Doplnil, že to vlastně bude chyba ještě větší, protože opatření EU se týkalo pouze Evropy, zatímco OSN je celosvětová organizace. OSN se podle něj soustředí na pozitiva migrace a zamlčuje negativa, což je podle něj manipulativní. Též uvedl, že nekontrolovaná migrace umožňuje teroristickým organizacím poslat bojovníky tam, kde předtím bylo bezpečno. Více než třicet útoků osob s migrantským pozadím prý dokazuje, že hrozba terorismu je v Evropě kvůli masivní nelegální migraci větší než kdy dříve a migrace dle jeho slov způsobuje problémy jak v cílových zemích, tak v tranzitních, ale i v zemích původu migrantů. „Zažili jsme, jak velká většina migrantů odmítala respektovat místní zvyky, zákony, kulturu i způsoby chování,“ prohlásil ministr.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…