Tak tohle si snad ani Jiří Vyvadil nezasloužil... Komentátor z Bakalových novin se vysmívá "příteli Ruska"

27.03.2015 9:35

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk prostřednictvím internetové DVTV okomentoval aktivity odpůrců průjezdu amerického konvoje přes Českou republiku. Štiplavě se vyjadřoval zejména na adresu „vůdce“ protiamerických sil Jiřího Vyvadila. Průzkum agentury STEM/MARK pro ČT, podle kterého průjezd amerického vojenského konvoje nevadí 82 % Čechů, by prý snad mohl Vyvadila přivést k emigraci na Ural.

Tak tohle si snad ani Jiří Vyvadil nezasloužil... Komentátor z Bakalových novin se vysmívá "příteli Ruska"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Tak tohle si snad ani Jiří Vyvadil nezasloužil. Může se postavit na hlavu a uvařit facebookové servery, aby zorganizoval povstání proti americkému konvoji, a nakonec dvaaosmdesát procent populace řekne, že jí americký konvoj nevadí. Z toho by jeden snad emigroval na Ural,“ zahájil Honzejk komentář o aktivitách odpůrců průjezdu amerického konvoje přes Českou republiku.

Vyvadil prý jistě řekne, že průzkum zaplatila CIA, stejně jako červené karty pro Miloše Zemana a odpolední přeháňky. „Ale marná sláva. Tuhle bitvu jeho přátelé Ruska prohráli. S Putinem se prostě většina Čechů kamarádit nechce,“ myslí si komentátor HN.

Přílišnému nadšení bychom ale dle Honzejka přesto propadat neměli. Říci, že americký konvoj nevadí, je prý totiž slabé. „Je to něco, jako kdyby se vám do bytu vlámával násilník, soused vám přibíhal na pomoc a vy na něj z gauče neochotně houkli: no tak pojď, mě vlastně ani nevadí, že ho zaženeš,“ dal novinář příklad. Z podobného soudku je údajně i výrok prezidenta Miloše Zemana, že americký konvoj máme „pouze“ tolerovat, nikoliv podporovat.

„Víme zatím jen tolik, že většina české populace a snad i většina politiků je pevně rozhodnuta nechat se od spojenců ochránit. Teď ještě zbývá otázka, zda jsme pro sebeobranu také ochotni něco udělat. Obávám se, že pokud by proběhl průzkum na toto téma, mohl by z něj mít nakonec Vyvadil ještě radost,“ konstatoval Honzejk.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …