Tak už i on. Odírání Čechů Němci, ruský plyn, elektřina: Ekonom natvrdo

20.06.2022 7:51 | Ze sítí

Ekonom Lukáš Kovanda kritizuje vládu za její takzvaný úsporný energetický tarif, který by měl během nadcházející topné sezóny podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) lidem zlevnit spotřebu energií o 15 až 20 procent. „Bude jen dalším dluhem,“ tepe Kovanda vládní opatření se slovy, že nic neřeší. ČEZ by podle něj měly raději dodávat na lipskou burzu jen přebytečnou elektřinu či bychom měli přestat kupovat ruský plyn s německou přirážkou. Kovanda se tak coby respektovaný ekonom přidává k rétorice energetických odborníků, kteří podobné věci navrhují dlouhodobě.

Tak už i on. Odírání Čechů Němci, ruský plyn, elektřina: Ekonom natvrdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Lukáš Kovanda

Kovandova kritika se týká takzvaného úsporného energetického tarifu pro domácnosti, který by měla podle ministra průmyslu a obchodu Síkely vláda projednávat v tomto týdnu. 
 
V rámci tohoto opatření by měla být domácnostem z veřejných peněz hrazena část spotřeby ve výši 15 až 20 procent a státní rozpočet opatřením dle Síkely přijde o 16 až 24 miliard korun.
 
Úsporný tarif by měl na elektřinu i plyn platit celou nadcházející topnou sezonu, případně déle a podle návrhu domácnosti o příspěvek nebudou muset žádat, jelikož bude automaticky odečtený od poplatků nebo záloh na faktuře.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…