Tak zase jinak. „Janka“ prý není komunistka, ale liberálka. A pak Gregorová vysvětlila, že žádná levice neexistuje

11.01.2022 20:26 | Zprávy

Pirátská strana má nové vedení, staronovým předsedou se stal Ivan Bartoš, všechny předsednické posty celostátní fórum přeobsadilo. Volbě předcházela ostrá debata o Janě Michailidu, která se otevřeně přihlásila ke komunistickému přesvědčení a kandidovala na šéfku strany. Před kritikou některých spolustraníků ji nevybíravým slovníkem bránila europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti), která v pořadu Interview ČT24 hovořila o vnitrostranických sporech. Ve straně podle ní neexistuje žádné levé křídlo Pirátů, způsob myšlení Michailidu prý uniká mainstreamu.

Tak zase jinak. „Janka“ prý není komunistka, ale liberálka. A pak Gregorová vysvětlila, že žádná levice neexistuje
Foto: Wikipedia
Popisek: Markéta Gregorová

Sjezd Pirátů provázely silné emoce, nyní je podle Gregorové atmosféra ve straně „spokojená“. „Musíme přiznat, že mezi říjnem, kdy proběhl volební debakl, a současností, kdy bylo voleno nové předsednictvo, vládlo nepříjemné období plné emocí. S novým vedením přišly nové závazky a těšíme se, co přijde,“ řekla úvodem Gregorová, která je se složením nového vedení spokojená. 
 
Staronový předseda Pirátské strany Ivan Bartoš prohlásil, že „strana potřebuje restart“, mluvil o konsolidaci pirátských sil, která je podle něj zásadní, jeho slova Gregorová přiblížila následovně: „Znamená to, že hodně lidí po volbách nevědělo, kam strana půjde, nyní si nové předsednictvo sedne, vytvoří lepší komunikační prostředí a stranu dá zase zpět trochu dohromady. Středová liberální demokratická strana je náš cíl,“ dodala.
 
Rozhodně se neobává, že by byl vliv Pirátů ve vládě minimální: „Ministři, které ve vládě máme, jsou silné osobnosti, které nebudou ustupovat nějakým tlakům a dalším kolegům. Já jim plně důvěřuji,“ uvedla Gregorová.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…