Také Němcová chce od Ruska odtrhnout Kaliningrad

05.10.2022 13:14 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová v reakci na dopis ruského velvyslanectví o připojení čtyř okupovaných území na Ukrajině k Ruské federaci ironicky uvedla, že tím pádem Senát na velvyslanectví pošle petici o připojení Kaliningradu k České republice.

Také Němcová chce od Ruska odtrhnout Kaliningrad
Foto: Repro Twitter
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová ve volebním štábu

Velvyslanectví Ruské federace v České republice poslalo na ministerstvo zahraničí přepis projevu ruského prezidenta Vladimira Putina, v rámci něhož proběhla anexe čtyř okupovaných území na východě Ukrajiny, kde předtím proběhlo kontrolované referendum tamních obyvatel.

„Přišlo v kopii do Senátu. Chystáme odpověď. Třeba takto? Senát PČR má tu čest předat vám dokument o referendu a o přistoupení Královce k ČR,“ uvedla na svém twitteru Němcová.

Narážela tím na petici, která požaduje anexi Kaliningradu a přilehlé oblasti, která leží mezi Polskem a Litvou. Recesistickou petici o připojení Královce, jak se město historicky jmenovalo, již podle serveru Novinky.cz podepsalo více než 6500 lidí. Město Královec bylo založeno českým králem Přemyslem Otakarem II. v roce 1255.

Němcová v příspěvku také znovu vyjádřila podporu Ukrajině. „Využíváme této příležitosti, abychom vás ujistili o naší neutuchající podpoře Ukrajiny a o hlubokém opovržení V. Putinem a jeho režimem,“ mohla by prý znít odpověď Senátu ruskému velvyslanectví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…