Takhle to nejde, napsal Martin Schulz a připsal velký vykřičník. Visegradské země prý musí tvrdě pocítit, co je to solidarita

17.07.2017 21:16

Komentátor Daniel Kaiser se na serveru Echo24.cz rozepsal o tom, co nás čeká, pokud zářijové německé volby vyhraje německá sociální demokracie. Pokud bude tato strana sestavovat vládu v čele s kancléřem Martinem Schulzem, měli by se mít Češi, Moravané a Slezané na pozoru.

Takhle to nejde, napsal Martin Schulz a připsal velký vykřičník. Visegradské země prý musí tvrdě pocítit, co je to solidarita
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Volební lídr německé sociální demokracie Martin Schulz představil svůj volební plán v deseti bodech, které chce zrealizovat po vítězných volbách. Pro Českou republiku je důležité, že možný příští kancléř chce sjednotit daně v celé EU, čímž nahraje Německu, ale Čechy, Moravany a Slezany tím rozhodně nepotěší, protože naše země přijde o jednu z ekonomických výhod.

Ještě pozornější by Češi měli být, pokud jde o kvóty na uprchlíky. Schulz už pohrozil, že kdo nebude přijímat uprchlíky podle kvót, dostane podstatně méně peněz z Evropských fondů. Do těchto fondů ve velkém přispívají především Němci.

Celý článek naleznete zde.

„Ono ‚Takhle to dál nejde!‘ je šifra pro Visegrádskou skupinu, která se před dvěma lety ostentativně a poprvé od roku 1989 postavila celá najednou politickému přání Německa, které se do té doby považovalo za jejího politického patrona a poručníka v Unii. Schulz a další kritici našeho koutu Evropy mají pravdu v tom smyslu, že nedodržujeme pravidla, neboť podle platných pravidel byly naše státy přehlasovány na radě ministrů vnitra v září 2015, a přesto se s výsledkem odmítají řídit. Lepší by bylo přijmout porážku a usilovat o změnu pravidel, tedy navrhnout zrušení většinového hlasování v této věci,“ píše Kaiser.

Komentátor připomíná, že už v roce 2015, kdy byl systém kvót schválen, bylo jasné, že nemůže fungovat. Do Evropy přicházely miliony lidí a plán počítal s přerozdělením 160 tisíc běženců. Dosud se podařilo takto přerozdělit jen  zlomek uprchlíků. V tuto chvíli je přerozděleno asi 12 tisíc uprchlíků.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…