Takhle ubráníme hranice, nadnesl v ČT Jaroslav Štefec

12.10.2015 15:31 | Zprávy

Zásadním bodem při řešení migrační krize je lepší ochrana vnějších hranic Evropské unie. K tomuto tématu pohovořil v České televizi vojenský analytik Jaroslav Štefec.

Takhle ubráníme hranice, nadnesl v ČT Jaroslav Štefec
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Podle Štefce je posun zcela jistě v tom, že Evropská unie začala respektovat jednotlivé státy Unie v jejich ochraně vnitřních hranic.

Pro ostrahu vnější hranice jsou nejvhodnější ženijní jednotky, jež mají prostředky na stavbu jednotlivých prvků hranic, a radiotechnické jednotky, podotkl Štefec. A vyjádřil se také k hotspotům. „Je to především záležitost vojenská. Armáda má prostředky pro vybudování těchto prvků,“ uvedl Štefec.

„Problém je v tom, že jednotlivé země EU mají své armády zapojené ve strukturách NATO. To vyčleňování jednotlivých skupin podléhá rozhodnutím NATO. NATO se bude tedy muset daleko víc angažovat, než se angažuje dosud,“ pokračoval Štefec. Schopností NATO by například dle něj mělo být využíváno u ostrovů Řecka, které situaci s uprchlíky nezvládá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…