Takové jsou prý skutečné cíle USA v Iráku. Server předkládá svou verzi

20.09.2014 17:50

Na serveru Protiproud.cz se Václav Danda zamýšlí nad tím, že Islámský stát a boj proti němu ze strany západních států má ve skutečnosti trochu jiné cíle, než je nyní veřejnosti prezentováno. Vůdcem islamistů, kteří nyní ovládají velkou část Iráku a Sýrie, je prý agent izraelské tajné služby Mossad. A cílem právě začínající třetí americké války v Iráku je vytlačit ruský vliv, zlikvidovat stávajícího syrského prezidenta Asada a vytvořit velký Izrael.

Takové jsou prý skutečné cíle USA v Iráku. Server předkládá svou verzi
Foto: Archiv
Popisek: Irák

Podle Dandy věrohodné zdroje dokládají, že Islámský stát je financován a vyzbrojován Spojenými státy a Izraelem. Danda se z nezvyklého úhlu pohledu zabývá i videi, na nichž islamisté uřezávají západním rukojmím hlavy. A pokládá si otázku: „V čí prospěch teatrální 'řezání hlav' slouží? Nejde jenom o záminku, po níž světové veřejné mínění 'spolkne' další vojenskou invazi na Střední východ, respektive do Sýrie?“

USA prý potřebují, aby islamisté teatrálně rukojmím uřezávali hlavy

Poukazuje na zajímavé okolnosti. Například na to, že američtí novináři zajatí v Sýrii byli uneseni tzv. umírněnou syrskou opozicí, která bojuje proti prezidentu Bašáru Asadovi, a teprve později předáni islamistům. I na to, že některým rodinám rukojmí bylo dokonce vyhrožováno právním postihem, když se po vlastní ose pokoušely o osvobození svých synů pomocí „klasického“ výkupného. „Zoufalí rodiče se od úřadů dozvěděli, že by mohli být za snahu osvobodit své syny ze zajetí trestně stíháni. Nechápali. Byli šokováni. A ptali se: Proč?“

Podle Dandy by totiž v případě, kdy by rukojmí byli vykoupeni, byla ohrožena zpravodajská operace „pod cizí vlajkou“. „Pomocí hrůzného 'řezání hlav' přenášeného takřka v přímém přenosu všemi televizemi světa mělo být opět vyburcováno veřejné mínění k souhlasu s třetí iráckou válkou,“ domnívá se Danda.

Všímá si i toho, že americký Kongres na návrh prezidenta Baracka Obamy podpořil tuto středu takzvanou umírněnou syrskou opozici, která spolupracuje s Islámským státem a předává jeho bojovníkům zbraně ke společnému útoku proti řádně zvolenému syrskému prezidentu Asadovi.

Proč Američané podporují skupiny, které jsou spojencem Islámského státu?

Americká Sněmovna reprezentantů schválila Obamův plán poskytnout těmto skupinám peníze, výcvik a zbraně. „Že to nedává smysl, podpořit spojence toho, proti komu bojuji a na nějž provádím letecké údery? Možná to smysl dává – pokud skutečným záměrem je něco jiného, než se nám oficiálně tvrdí,“ soudí Danda a dále vysvětluje, že podle této poměrně přesvědčivé a logické konstrukce konečným cílem islamistů v Sýrii a Iráku není vytvořit islámský stát.

Na vyčištěném území mají vzniknout loutkové režimy USA a Izraele

Prý je to jen první fáze používaná pro vyčištění prostoru od „nežádoucích elementů“, jako jsou křesťané či skuteční radikální muslimové. „Až bude etnická a náboženská čistka v Iráku a Sýrii dokončena, bude ISIL 'hrdinně poražen' a na celém území vzniknou loutkové režimy Spojených států a Izraele, jako například Kurdistán. Hlavním terčem útoku je ovšem Bašár Asad a Sýrie,“ myslí si Danda.

Poukazuje i na informaci, o které připouští, že zatím není zcela ověřena. „Odvysílala ji jedna francouzská islámská rozhlasová stanice, což jistě vede k opatrnosti,“ uvádí s tím, že podle této informace ze zdrojů pocházejících údajně od Edwarda Snowdena je ISIL, tato nová, al-Kajdu nahrazující, největší teroristická organizace světa opět dílem západních tajných služeb. „A vede ji agent izraelského Mossadu Abu Bakr al-Baghdadí, tak zvaný 'Kalif', šéf ISIL, ve skutečnosti izraelský operativec jménem Shimon Elliot,“ uvádí Danda.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …