Takový jiný dobrovolník: Jezdí po hranici a chytá imigranty. A není na ně hodný

08.03.2016 12:50

Jmenuje se Dinko Valev a na své facebookové stránce se pochlubil, že o jeho bedlivou stráž se roztříštily plány nejméně 25 uprchlíků, které Bulhar vlastnoručně dopadl a zabránil jim v další cestě do nitra Evropské unie. Fyzickou silou přitom nešetřil.

Takový jiný dobrovolník: Jezdí po hranici a chytá imigranty. A není na ně hodný
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti překonávají zátaras na maďarsko-chorvatské hranici

„Najednou přede mě z křoví vyskočil nějaký muž,“ popsal pro bTV Novinite své první, srpnové setkání s běženci. „Vyrazil, aby mě napadl, nejspíš aby mi ukradl čtyřkolku. Několikrát jsem ho praštil a šel k zemi, ještě jsem ho pro formu třikrát nakopl a on začal ječet ‚Alláh-malláh‘. Měl na sobě roztrhané boty, bundu, džíny a batoh.“

Celý text je ZDE

Poté se prý z podrostu vynořilo dalších sedm mužů a za nimi trojice žen s dítětem. Jeden z mužů se na Valeva vrhl se zbraní v ruce, tvrdí Bulhar, ale on se ubránil a celou skupinu přiměl lehnout si tváří k zemi a nehybně vyčkat, dokud nepřijede přivolaná policie.

Od té doby prý vyjíždí na své čtyřkolce pravidelně. A pro svou „občanskou patrolu“ verbuje další, zatímco jeho popularita na internetu, kde kromě snímků z posilovny a restauračních zařízení publikuje také videozáznamy svých zákroků, vzrůstá.

O běžencích nemá iluze, i když pocházejí ze Sýrie

Valev se živí jako obchodník se starým železem a jeho byznys zřejmě útěšně vzkvétá, neboť, jak opakuje na svých facebookových stránkách, často pracovně pobývá v cizině. Na sklonku minulého roku byl v Damašku, který je podle něj „plný džihádistů“. Proto nemá o běžencích iluze ani v případě, že pocházejí ze Sýrie, tvrdí. „Tohle je naše země. Jdou sem jenom džihádisti, Syřani a Tálibán. Chtějí dobývat a ničit. Hrozí nám vyhlazení, když je sem pustíme,“ prohlašuje.

Tvrdý zákrok proti uprchlíkům je proto podle něj namístě. „Jistěže je chci zabít. Vždyť oni chtějí zabít mě, nebo snad ne? Když můžou metat bomby oni, tak můžu i já,“ citoval zpravodajský server B92 Valevovy výroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…